Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Σύντομα και θετικά για τη χώρα θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Κατρούγκαλος: Σύντομα και θετικά για τη χώρα θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς
Μίλησε στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας
Την εκτίμησή του ότι σύντομα και θετικά για τη χώρα θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σήμερα από την Πάτρα.
Ο ίδιος,  μιλώντας στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, υπογράμμισε η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και προχωρά σταδιακά στην εξειδίκευση και υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της πλαισίου.
Κατά τον ίδιο, οι εταίροι της Ελλάδας έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν την αναγκαία ρευστότητα για να αναπνεύσει η οικονομία.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, στο DNA της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπήρχε ποτέ η ρήξη και πως όλοι αντιλαμβάνονται, ότι μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, θα είχε κακό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές.
Τόνισε δε, πως οι θεσμοί και η κυβέρνηση, βρίσκονται σε ένα ώριμο στάδιο, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Κάνοντας αναφορά στην Δημόσια Διοίκηση, ανέφερε πως στόχος του είναι να την μετατρέψει από βαρίδι της επιχειρηματικότητας σε μοχλό ανάπτυξης της χώρας και δεσμεύθηκε να επεκτείνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Μάλιστα, εξήγγειλε μέτρα στήριξης της λειτουργίας των Επιμελητηρίων σε θέματα που αφορούν στην κατάρτιση του προσωπικού, στην αναβάθμιση του ρόλου τους, στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και στην διασύνδεση των ΚΕΠ με το γενικό εμπορικό μητρώο.
Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κ. Μίχαλος , μίλησε για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, καθώς η αγορά δεν αντέχει άλλο σε κλίμα αβεβαιότητας.
Όπως είπε, «περισσότεροι συμφωνούμε σε τρία πράγματα:
Πρώτον, ότι από εδώ και πέρα η λιτότητα πρέπει να χαλαρώσει και να μη συνεχιστεί η μαζική και οριζόντια εφαρμογή αντιαναπτυξιακών μέτρων.
Δεύτερον, η αβεβαιότητα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Και τρίτον πως απαιτείται η διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης».
Γιατί όπως είπε, «χωρίς ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξέλθει από την κρίση και να βγει στις αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης