Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κatainen: Μεγάλες οι ευκαιρίες του πακέτου Juncker - Να τις αξιοποιήσει η Ελλάδα - Τι συζήτησε με Τσίπρα

Κatainen: Μεγάλες οι ευκαιρίες του πακέτου Juncker - Να τις αξιοποιήσει η Ελλάδα - Τι συζήτησε με Τσίπρα
Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να κινηθεί γρήγορα για την αξιοποίηση των ευκαιριών του ευρωπαϊκού σχεδίου επενδύσεων
(upd2)Μήνυμα προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει το ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο, το γνωστό πακέτο Juncker, απηύθυνε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Koμισιόν και υπεύθυνος για θέματα εργασίας, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας Jyrki Katainen, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το πακέτο Juncker για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε ο Katainen, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Ταυτόχρονα κατέστησε επιτακτική ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας να κινηθεί γρήγορα για την αξιοποίηση των ευκαιριών του ευρωπαϊκού σχεδίου επενδύσεων.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είχε πρόγευμα εργασίας με τους προέδρους των ελληνικών συστημικών τραπεζών ενώ αυτήν την ώρα αναμένεται στη Βουλή, όπου και θα μιλήσει στις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων.
Σημειώνεται πως χθες ο Katainen κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που της αναλογούν, τονίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη θα βοηθήσει.
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας πως τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εφόσον οικοδομηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, ώρα 10:01)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης