Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας προς ΕΕ: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα κονδύλια γιατί δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση στο μεταναστευτικό

Τσίπρας προς ΕΕ: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα κονδύλια γιατί δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση στο μεταναστευτικό
Ο Τσίπρας στη Σύνοδο ζήτησε δίκαιη κατανομή των βαρών, του κόστους και της φιλοξενίας των νόμιμων προσφύγων
Με την ελληνική κυβέρνηση να εκτιμά ότι σε μεγάλο βαθμό οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής - οι περισσότερες εκ των οποίων υιοθετήθηκαν - είναι «ετεροβαρείς» και δεν δίνουν ουσιαστική και μακροπρόθεσμη λύση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την Ελλάδα, καθώς δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση για το μεταναστευτικό.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε ορίζοντα 5 ετίας η Ελλάδα δικαιούται κονδύλια συνολικού ύψους 460 εκατ. ευρώ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά αύξησή τους, λόγω των πιέσεων που δέχεται στο μεταναστευτικό η χώρα μας.
Επικαλούμενος τη ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους του, ζήτησε δίκαιη κατανομή των βαρών, του κόστους και της φιλοξενίας των νόμιμων προσφύγων.
Επιπλέον, δεν έκρυψε τον σκεπτικισμό του για το αν το πρόβλημα λύνεται απωθώντας τους πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες ή για το αν πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο διεθνών οργανισμών ώστε να δημιουργηθούν ζώνες προστασίας στις χώρες τους και να ανακοπεί μεγάλο μέρος της φυγής με τη βοήθεια δουλεμπόρων.
Κατά την είσοδό του στη Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «Η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει μια ανθρωπιστική πολιτική για τη μετανάστευση, ιδιαίτερα για τα κράτη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης