Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων για την αποφυλάκιση Ξηρού - Βρετανία: Απαράδεκτο μήνυμα η απελευθέρωση τρομοκρατών

Θύελλα αντιδράσεων για την αποφυλάκιση Ξηρού - Βρετανία: Απαράδεκτο μήνυμα η απελευθέρωση τρομοκρατών
Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας για την πιθανή απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού
Μετά το State Department και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει και αυτό την αντίθεση του για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει κατ' οίκον έκτισης ποινής από τον Σάββα Ξηρό.
Ειδικότερα όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια».
«Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων» σημειώνεται.
Υπενθυμίζεται ότι χθες με εκτελεστική πράξη η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακήρυξε κι επισήμως τρομοκράτες τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη.
Μάλιστα για το ζήτημα αυτό υπήρξε και απευθείας παρέμβαση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, J. Kerry προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός Πρέσβης David Pearce.
Ο Pearce συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, έπειτα από τηλεφωνική πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να ρίξει τους τόνους μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού.
Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι ο Σάββας Ξηρός δεν αποφυλακίζεται, αλλά αλλάζουν οι όροι κράτησης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι την Τρίτη, οι ΗΠΑ κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους και με εκτελεστική πράξη χαρακτήρισαν τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη τρομοκράτες εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης