Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συμβολίζει η σύλληψη Λ. Μπόμπολα και τι μήνυμα στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ

Τι συμβολίζει η σύλληψη Λ. Μπόμπολα και τι μήνυμα στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ
Η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως κινήσεις να διασκεδάσει τις εντυπώσεις
Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες απόλυτης κυριαρχίας στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, στην κατασκευαστική ανοικοδόμηση της χώρας και στον ενεργειακό κλάδο, η οικογένεια του Μπόμπολα φαίνεται ότι θα γίνει το "παράδειγμα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χρειάζεται για να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα μετά από μόλις τρεις μήνες διακυβέρνησης.
Μετά τις αλήστου μνήμης γκάφες της ελληνικής κυβέρνησης τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως κινήσεις να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Έχοντας μηδαμινά περιθώρια να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αύξηση μισθών, επαναπρόσληψη απολυθέντων δημοσίων υπαλλήλων και αναίρεση ιδιωτικοποιήσεων, στρέφεται πλέον στην… πάταξη της διαφθοράς.
Έτσι, φαίνεται να αφήνει πίσω της την αδράνεια των τελευταίων εβδομάδων, προχωρώντας σε κινήσεις εντυπωσιασμού με πολλαπλούς αποδέκτες.
Με τη σύλληψη του Λ. Μπόμπολα, η οποία έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, εξυπηρετεί δύο βασικούς στόχους:
Πρώτον, να δώσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι μπορεί να τα βάλει με τους ολιγάρχες.
Ότι μπορεί να μείνει πιστή στη δέσμευσή της ότι θα πατάξει τη διαφθορά και θα αποκαθηλώσει την ελίτ που χρόνια μονοπωλούσε τα έργα και τους πόρους του ελληνικού κράτους.
Ότι είναι απαλλαγμένη από τα συμφέροντα που δεν άφηναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις να εφαρμόσουν πολιτικές που ήταν προς το συμφέρον του λαού.
Και όλα αυτά την ώρα που οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η κοινωνία δυσφορεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης (βλ. Metrisis) και ότι η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μειώνεται σταδιακά.
Δεύτερον, η κυβέρνηση θέλει να δώσει κι ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι ζητούν μετ’ επιτάσεως εξυγίανση του πολιτικοοικονομικού συστήματος.
Στον απόηχο της έντονης δυσαρέσκειας που εκφράζεται με κάθε τρόπο, τόσο από την Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ, προς την ελληνική κυβέρνηση, το Μαξίμου θέλει να δώσει το μήνυμα ότι η πολιτική πρέπει να αλλάξει, προς την κατεύθυνση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Άλλωστε, η σύλληψη του Λ. Μπόμπολα, για τη λίστα Lagarde, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, σε μια χρονική στιγμή που τα περισσότερα μέτρα στη λίστα… μεταρρυθμίσεων αφορούν στην πάταξη κατεύθυνση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει το άσχημο κλίμα που δημιούργησαν οι χειρισμοί της προσφέροντας… θέαμα εντός και εκτός συνόρων.
Εάν ούτε και σ’ αυτήν την περίπτωση καταφέρει αλλαγή κλίματος, τότε το μέλλον της και το μέλλον της χώρας θα γραφτεί με μελανά χρώματα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης