Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα - Αβραμόπουλου για τις κρίσιμες εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα - Αβραμόπουλου για τις κρίσιμες εξελίξεις στο μεταναστευτικό
Ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για το μεταναστευτικό
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για το μεταναστευτικό με αφορμή τις τραγικές πλέον διαστάσεις που παίρνουν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, που φτάνουν στην Ελλάδα.
Ειδικότερα ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι «οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η οικονομική κρίση και η πολιτική των κυβερνήσεων ευθύνονται για το γεγονός ότι χιλιάδες κατατρεγμένοι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και το θάνατο, κατακλύζοντας τις ακτές της Ελλάδας και άλλων χωρών της Μεσογείου».
Παράλληλα τόνισε τη θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη απειθαρχίας στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συνθήκη Σένγκεν, που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, όπως και την ανάγκη να μη συμμετέχουν ελληνικά στρατεύματα σε επεμβάσεις και αποστολές.
Επεσήμανε την ανάγκη να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, στελεχωμένοι με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δ. Αβραμόπουλος, ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης