Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Μείζον πολιτικό ζήτημα το μεταναστευτικό που υπερβαίνει την Ελλάδα - Αφορά συνολικά την ΕΕ

Μαξίμου: Μείζον πολιτικό ζήτημα το μεταναστευτικό που υπερβαίνει την Ελλάδα - Αφορά συνολικά την ΕΕ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου
Εκρηκτική χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πηγές της κυβέρνησης στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στο προσφυγικό κύμα από τη Συρία που φτάνει στη χώρα μας, σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα.
Μάλιστα τονίζουν ότι η εσωτερική αντιπαράθεση δεν έχει σημασία, καθώς η κατάσταση μας υπερβαίνει έτσι κι αλλιώς, ενώ υπογραμμίζουνν ότι είναι μείζον πολιτικό ζήτημα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τον λόγο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι, αλλά και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι, καθώς, όπως επισημαίνεται, το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Μάλτα.
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμισαν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στην εξεύρεση κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, κάνοντας αναφορά στο ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια λιμνάζουν 90 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την υποδοχή των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης