Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Την ευθύνη για τη διολίσθηση της Ελλάδας στην ύφεση φέρουν Τσίπρας και Βαρουφάκης

Süddeutsche Zeitung: Την ευθύνη για τη διολίσθηση της Ελλάδας στην ύφεση φέρουν Τσίπρας και Βαρουφάκης
Επικριτικό το δημοσίευμα για τη στάση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Την θέση ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη διολίσθηση της Ελλάδας στην ύφεση φέρουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης διατυπώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αμφισβητεί τις προβλέψεις του ΔΝΤ για τον ελληνικό ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα δύο χρόνια, επισημαίνοντας ότι βασίζονται σε πεπαλαιωμένα οικονομικά στοιχεία.
«Μπορεί κανείς εύστοχα και δικαίως να αντιπαρατεθεί γύρω από το αν ήταν ορθή η στρατηγική που ακολουθήθηκε έως τώρα για την υπέρβαση της ευρωκρίσης» τονίζει η Süddeutsche Zeitung, αναφέροντας πως την αποκλειστική ευθύνη για τη διολίσθηση της Ελλάδας στην ύφεση φέρουν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης, στον οποίο επιρρίπτει μάλιστα παραπλανητική στάση.
«Όπου κι αν εμφανιζόταν ο Βαρουφάκης το Σαββατοκύριακο στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, επικρατούσε ακολούθως σύγχυση, ορισμένες φορές και αγανάκτηση» αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης