Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά – Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) απόψε στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η τρομοκρατία

Συνάντηση Κοτζιά – Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) απόψε στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η τρομοκρατία
Αντιδράσεις από το State Department στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού
Με τον Αμερικανό ομόλογο του John Kerry αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στην Ουάσινγκτον.
Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση θα γίνει στο State Department στις 13:45 τοπική ώρα (δηλαδή στις 20:45 ώρα Ελλάδας), ενώ στο επίκεντρο της εκτιμάται ότι θα βρεθεί το θέμα της τρομοκρατίας.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ξεκινάει τις επαφές του στην Ουάσιγκτων με τη συνάντησή του,  σήμερα Δευτέρα 20 Απριλίου και ώρα 13.45 τοπική, στο State Department, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. John Kerry.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει τους Έλληνες ανταποκριτές» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.
Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο της αντίδρασης του State Department για την επικείμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δράση της 17Ν.
Σημειώνεται πως αξιωματούχος του State Department, αναφερόμενος στο θέμα της πιθανής αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, υποστήριξε ότι το μέλος της 17 Νοέμβρη, εάν τελικώς απελευθερωθεί για λόγους υγείας, θα επαναλάβει, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση, τα τρομοκρατικά του σχέδια.
«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στην βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Ελληνες πολίτες, Αμερικανοί, και άλλα θύματα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας.
Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: Τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια.
Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Ακολούθου Άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν και του στελέχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ.
Καταδικάστηκε επίσης για απόπειρες δολοφονιών.
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του, όπως αυτή του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα» υπογράμμιζε στην ανακοίνωση του ο αξιωματούχος του State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης