Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dijsselbloem: Πιθανή νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Dijsselbloem: Πιθανή νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα
«Εάν κριθεί απαραίτητο, θα κάνουμε περισσότερα στο ζήτημα του χρέους»
Το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη θα τηρήσει τη δέσμευση που έλαβε το 2012 σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, η Αθήνα να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.
Βέβαια, όπως διευκρίνισε πως η ελάφρυνση δεν πρόκειται να περιλαμβάνει τη διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων.
«Αλλά για να συμβεί αυτό, η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, όπως οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο δεν είναι βιώσιμο» εξήγησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.
«Εάν κριθεί απαραίτητο, θα κάνουμε περισσότερα στο ζήτημα του χρέους» επανέλαβε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Peterson.
Νωρίτερα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης αναγνώρισε πως το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.
Ας σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις ειπώθηκαν εν μέσω ενός καταιγισμού δημοσιευμάτων περί επερχόμενου Grexit και επικείμενης ελληνικής χρεοκοπίας.
Πάντως, ο J. Dijsselbloem επανέλαβε πως παραμένουν οι αποκλίσεις σε ορισμένα καίρια ζητήματα.
«Ορισμένες διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά, καθιστώντας αναγκαία την επίλυσή τους, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ, η οποία θα δώσει «ανάσα» στην ελληνική οικονομία.
«Η βοήθεια στην Ελλάδα θα δοθεί, μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία» σημείωσε εν συνεχεία.
Όσον αφορά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο J. Dijsselbloem τόνισε πως διαθέτει καλές σχέσεις μαζί του, καθώς τον εμπιστεύεται.
Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, αρκούμενος να δηλώσει πως «δεν ασχολούμαι με εικασίες και φήμες»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης