Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Θα ζητήσει μελέτες για τις εθελουσίες των τραπεζών - Συνάντηση με τραπεζοϋπαλλήλους πρώην Εμπορικής

Στρατούλης: Θα ζητήσει μελέτες για τις εθελουσίες των τραπεζών - Συνάντηση με τραπεζοϋπαλλήλους πρώην Εμπορικής
H κυβέρνηση θα βάλει ένα τέλος σε πρακτικές «εθελουσίων» εξόδων
Το θέμα των ανεκτέλεστων υποχρεώσεων της Alpha Bank, εκ του Νόμου 3371/2005, προς το Ταμείο Επικουρικής τους Ασφάλισης (ΕΤΑΤ), λόγω των επανειλημμένων «εθελουσίων» αποχωρήσεων χιλιάδων συναδέλφων τους από το 2006 και μετά, έθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλη οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, με τους οποίους είχε συνάντηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός τους ανέφερε ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια Οικονομικών Μελετών για τις υποχρεώσεις, όχι μόνο της συγκεκριμένης τράπεζας, αλλά και των υπόλοιπων τραπεζών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, λόγω «εθελουσίων» εξόδων περίπου 15.000 εργαζομένων τους τα τελευταία χρόνια.
Με βάση αυτές τις οικονομικές μελέτες θα ζητήσει από τις τράπεζες την αναγνώριση και την εκπλήρωση των νόμιμων υποχρεώσεών τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα βάλει ένα τέλος σε πρακτικές «εθελουσίων» εξόδων, όταν αυτές δημιουργούν ακραίες καταστάσεις και κυρίως μεγάλες μαύρες τρύπες στα έσοδα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης