Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους - Δεν θα διαλύσουν την Ευρώπη

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους - Δεν θα διαλύσουν την Ευρώπη
Στις 20 Απριλίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναφορά του κατώτατου μισθού είπε ο κ.Σκουρλέτης
(upd) Την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για ειλικρινείς συζητήσεις με τους εταίρους.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα πάρουν την ευθύνη να διαλύσουν την Ευρώπη» εκτίμησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της», υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία που να φτωχοποιεί το λαό.
Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης εκλογές ή δημοψήφισμα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να λήξει η αβεβαιότητα ενώ προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, σε δύο δόσεις και για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης συντάξεων.
Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τη δέσμευση της για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία προκειμένου να μην υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις παρείχε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.
«Είναι σαφής η δέσμευσή μας» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.
«Τι δημοσιονομικό κόστος έχει το αν θα υπάρχουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα μας, όταν αυτό είναι στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου;» διερωτήθηκε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στις ομαδικές απολύσεις, τόνισε: «Φανταστείτε να μιλάς για ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα, που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία».
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπου ουσιαστικά είχαν εκχωρήσει το αυτονόητο δικαίωμά τους, είχαν αδιαφορήσει για την εντολή που είχαν λάβει από το ελληνικό λαό να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους» είπε ο κ.Σκουρλέτης.
Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λήξη της κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Η κυβέρνηση λειτούργησε με ψύχραιμο τρόπο στο ΕΚΠΑ, χωρίς τυμπανοκρουσίες» είπε ο κ.Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «καλοθελητές που διογκώνουν για τους δικούς τους λόγους τέτοια ζητήματα».
«Το ζήτημα θα πέρναγε σχεδόν απαρατήρητο αν δεν το διόγκωναν οι καλοθελητές» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας πως το θέμα των καταλήψεων θα λυθεί, αν η πανεπιστημιακή κοινότητα (καθηγητές, φοιτητές υπάλληλοι) πάρει την κατάσταση στα χέρια της».

(πρώτη ενημέρωση 17 Απριλίου 11:09)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης