Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου: Στόχος να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και όρθια - Θα στηρίξουμε όποιον κάνει μεταρρυθμίσεις

Παπανδρέου: Στόχος να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και όρθια - Θα στηρίξουμε όποιον κάνει μεταρρυθμίσεις
Παπανδρέου: Επιτέλους πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα στη χώρα
(upd2)Eθνικό και στρατηγικό στόχο χαρακτήρισε για την Ελλάδα την προώθηση μεταρρυθμίσεων ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Αλ. Τσίπρα για θέματα που αφορούν τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη.
Πρωταρχικός στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα όρθια και εντός της Ευρωζώνης, διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να χαθεί αυτή η κατάκτηση.
Χρειαζόμαστε μια διαφορετική Ευρώπη, με περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη, σημείωσε για να επαναλάβει πως πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα στη χώρα.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι εθνικός και στρατηγικός στόχος, επανέλαβε, για να τονίσει μάλιστα πως πολλές ξεκίνησαν το 2009.
Εμείς θα στηρίξουμε όποιον κάνει μεταρρυθμίσεις, δεσμεύθηκε ο κ. Παπανδρέου.
Όπως έχει ήδη αναφέρει από νωρίς το www.bankingnews.gr, η συνάντηση κανονίστηκε την περασμένη Δευτέρα όταν οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία για την ανταλλαγή ευχών για το Πάσχα.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας αναμένεται να βρεθούν τόσο οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους όσο και η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια.
Η συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για την ελληνική οικονομία, καθώς στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για μια συμφωνία με τους εταίρους και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία.
Παράλληλα έρχεται σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία έχει ήδη αποφασιστεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει στοχοποιήσει, εκτός των άλλων, και τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την είσοδο της χώρας σε καθεστώς δημοσιονομικής επιτήρησης.

(Πρώτη ενημέρωση 16 Απριλίου 10:44)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης