Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι): Απαιτείται εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τους πρόσφυγες

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι): Απαιτείται εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τους πρόσφυγες
Πρότεινε τη διεξαγωγή σύσκεψης στην Αθήνα με τη συμμετοχή τοπικών αρχόντων σε πόλεις των συνόρων
Την ανάγκη θέσπισης μιας εθνικής πολιτικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τους πρόσφυγες τόνισε από τη Μυτιλήνη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει «να γίνει μια μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα που θα συμμετέχουν οι περιφερειάρχες των συνόρων, οι δήμαρχοι των συνόρων και οι Λιμενικοί που έχουν επιχειρήσει και ξέρουν τι συμβαίνει στα νερά του Αιγαίου».
«Δεν μιλώ για μια γραφειοκρατική σύναξη, αλλά για μία συνάντηση ανθρώπων που ξέρουν το πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω, και δεν έχει λόγο να μην το δεχτεί ο κ. Τσίπρας, να γίνει μια τέτοια συνάντηση, να μετέχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, αυτοί που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει μια αντιμετώπιση του προβλήματος, με αλληλεγγύη, αλλά και με σχέδιο, και να γίνει μια εθνική πολιτική», ανέφερε.
Το πρόβλημα των πολέμων στη Συρία και το Αφγανιστάν που γεννάνε πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό επισήμανε ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος επισκέπτεται τη Μυτιλήνη και συνομίλησε με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με μετανάστες αλλά και με οικογένειες προσφύγων από τη Συρία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης