Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης): Εντός της επόμενης εβδομάδας η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό

Λαφαζάνης (υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης): Εντός της επόμενης εβδομάδας η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό
Θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Την πεποίθηση ότι εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα – μέσω Ελλάδας – στην Κεντρική Ευρώπη εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης.
Ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος σήμερα και αύριο θα δώσει το παρών στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που διεξάγεται στη Λετονία, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με τη FYROM συνεπάγεται μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στα οφέλη από τον αγωγό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου για την ελληνική αγορά, ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο φυσικού αερίου, δυνατότητα άμεσης οικονομικής συνδρομής από τη Ρωσία έναντι των εσόδων που θα έχει το Δημόσιο μετά το 2019, όταν και προγραμματίζεται η λειτουργία του αγωγού αλλά και συμμετοχή ρωσικών εταιριών στους διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης