Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Εκατοντάδες εκατ. ετησίως και 20 χιλ. νέες θέσεις εργασίας θα φέρει η κατασκευή του ελληνικού αγωγού

Λαφαζάνης: Εκατοντάδες εκατ. ετησίως και 20 χιλ. νέες θέσεις εργασίας θα φέρει η κατασκευή του ελληνικού αγωγού
Ο αγωγός θα είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές συμφωνίες
Εκατοντάδες εκατ. ευρώ ετησίως και 20 χιλ. νέες θέσεις εργασίας θα φέρει η κατασκευή του ελληνικού αγωγού για το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη.
Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Μόσχα «μπορεί να αποδειχτεί ότι θα έχει ιστορική σημασία για τις ελληνορωσικές σχέσεις και πιθανότατα πολύ μεγάλη σημασία για όλη την περιοχή μας και την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
Όπως επισήμανε ανοίγει «ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνορωσικές σχέσεις και την ανάπτυξή τους το οποίο έχει επίκεντρο την ενέργεια» που παίζει σημαντικό οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο.
«Ο αγωγός θα είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές συμφωνίες, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι τα ωφελήματα για τη χώρα μας θα είναι εξαιρετικά σημαντικά εφόσον το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη διέλευσή του από το ελληνικό έδαφος.
Συγκεκριμένα η χώρα θα μπορεί να προμηθεύεται με σημαντικά φτηνότερες τιμές φυσικό αέριο, πράγμα που είναι πάρα πολύ θεμελιώδες για την οικονομία μας.
Επίσης θα έχουμε δυνατότητα εμπορίας του φυσικού αερίου, θα υπάρχουν τέλη διέλευσης και φυσικά οι αναλογούντες φόροι.
«Ετησίως το όφελος για τη χώρα από τον αγωγό μπορεί να ανέλθει σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ένα πολύ σημαντικό ποσό, δηλαδή, ιδιαίτερα για αυτή την περίοδο που διανύει η χώρα και η οικονομία», τόνισε με έμφαση.
Επίσης πρόσθεσε πως θα υπάρξει σημαντική αύξηση της απασχόλησης, αφού για την κατασκευή του αγωγού θα δουλέψουν γύρω στις 20.000 άτομα, ενώ ανακοίνωσε πως η επένδυση για την ολοκλήρωση του αγωγού θα ανέλθει περίπου στα 2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης