Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου - Καρβούνη

Το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου - Καρβούνη
Σύμφωνα με τον ΠτΔ η Ελλάδα θα αγωνιστεί για την πορεία της στην ΕΕ
Το μήνυμα, ότι η πορεία της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, τον επικεφαλής του γραφείου της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, Πάνο Καρβούνη.
Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπυολος είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή των Ελλήνων, η πορεία της χώρας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα από την Ευρωζώνη.
«Θα αγωνισθούμε γι΄αυτό και θα αγωνισθούμε με όλους τους εταίρους μας από κοινού, γιατί είναι κοινός στόχος», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος ενώ από την πλευρά του ο κ. Καρβούνης διαβεβαίωσε, ότι η συγκεκριμένη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι ένα μήνυμα το οποίο μεταφέρω καθημερινά στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά θα το μεταφέρω ιδιαίτερα όταν έρχεται από εσάς».
Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Δ. Γρατσία, πρόεδρο του Τμήματος, του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, ότι:
«Η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σήμερα είναι ζητούμενο. Νομίζω δε πως αυτό είναι η βάση για την δημοκρατική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι΄αυτό δίνουμε τόση σημασία και στον ρόλο του Δικαστηρίου και στην προσωπικότητα του προέδρου».
Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που ένας Έλληνας είναι σε μία τόσο σημαντική θέση, «εγγυητής της εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όπου ευχήθηκε η «ιατρική να παραμένει λειτούργημα και οι γιατροί είναι γιατροί όχι μόνο των σωμάτων αλλά και των ψυχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης