Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Απειλούνται εκείνοι που λυσσομανούν κατά της Επιτροπής για το χρέος

Κωνσταντοπούλου: Απειλούνται εκείνοι που λυσσομανούν κατά της Επιτροπής για το χρέος
Σαφείς αιχμές της προέδρου της Βουλής
Απαντήσεις στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη διαδικασία συγκρότησης της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η οποία ήταν δική της πρωτοβουλία, έδωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου.
«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτο-προσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Όταν έχουν και τη δημοσιογραφική ιδιότητα αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα, γιατί δημοσιογράφος είναι αυτός ο οποίος ψάχνει για την αλήθεια την κυνηγά, την αποκαλύπτει» προσθέτει.
Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια, καταγγέλλοντας μάλιστα προσπάθεια απόκρυψής της με τη βοήθεια και προθύμων μέσων ενημέρωσης.
Παράλληλα ο ειδικός επιστήμονας, Εric Toussaint κ είπε μεταξύ άλλων ότι θα διερευνηθεί από την επιτροπή αν ο λαός ρωτήθηκε για τους όρους σύναψης των δανείων από την τρόικα και για τα αποτελέσματα τους. Υποσχέθηκε ότι θα επιδειχτεί σοβαρότητα στον έλεγχο και θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων.
Έπλεξε μάλιστα το εγκώμιο στις κ.κ. Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα, λέγοντας ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές και δεν υπάρχει άλλο κοινοβούλιο στον κόσμο που να έχει συστήσει τέτοια επιτροπή.
Τόνισε επίσης ότι οι πολίτες όλου του κόσμου θα ήθελαν να δουν με μεγάλη διψά το βίντεο με τη συνεδρίαση της επιτροπής το περασμένο Σάββατο.
Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα ετοιμάσει και άλλο τρέιλερ για την επιτροπή, παρά την κριτική που δέχεται από τα κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης