Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Η Eldorado Gold δεν μπορεί να δρα ως κράτος εν κράτει - Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση

Λαφαζάνης: Η Eldorado Gold δεν μπορεί να δρα ως κράτος εν κράτει - Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση
Οξύνει το κλίμα η κυβέρνηση για τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική
Επίθεση εναντίον της Eldorado Gold εξαπέλυσε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με φόντο τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις Σκουριές αλλά και των κινητοποιήσεων των μεταλλορύχων που διαδηλώνουν υπέρ της επένδυσης και καταγγέλλοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
«Με αφορμή την κατάληψη δρόμων και τον αποκλεισμό των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών προς μια σειρά πόλεις της Χαλκιδικής από "αγανακτισμένους" υπαλλήλους της Eldorado Gold, καταγγέλλουμε ότι δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, "αξιοποιώντας" τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει και να προχωρά σε αυθαίρετες και επικίνδυνες ενέργειες που προκαλούν την οικονομική και λειτουργική ασφυξία μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στις μέρες του Πάσχα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο.
Παράλληλα το υπουργείο τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και δεν μπορούν να παίζουν με τη δημοκρατική νομιμότητα».
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση ούτε να αυθαιρετεί».
Ωστόσο το υπουργείο δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της.
«Για το σκοπό αυτό διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Για το θέμα της λειτουργίας των μεταλλείων στις Σκουριές ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας, κατέθεσε σχετική ερώτηση σήμερα στη Βουλή προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, καλώντας τον να απαντήσει «ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για τα μεταλλεία "Κασσάνδρας" στη Β. Α. Χαλκιδική;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης