Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης : Μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθούν οι μειώσεις κατά 15% στην τιμή του φυσικού αερίου

Π. Λαφαζάνης : Μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθούν οι μειώσεις κατά 15% στην τιμή του φυσικού αερίου
Συνάντηση με τη Διοίκηση της«Χαλυβουργικής» έχει αύριο ο υπουργός, Π. Λαφαζάνης
Η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδιασμού με στόχο την ουσιαστική μείωση των τιμών ενέργειας για όλους τους καταναλωτές, πρώτα απ’ όλα για τα πιο αδύνατα οικονομικά νοικοκυριά, αλλά και ειδικότερα για τη βιομηχανία, βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αυτό ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).
Σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα στον τρέχοντα μήνα θα ανακοινωθούν μειώσεις κατά 15%, περίπου, στην τιμή του φυσικού αερίου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθιξαν τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου του μετάλλου με αιχμή τη συρρίκνωσή του, που συνοδεύεται από απώλειες θέσεων εργασίας με απολύσεις και «εθελούσιες εξόδους», που ισοδυναμούν με απολύσεις.
Ανέφεραν το πρόσφατο παράδειγμα της «Χαλυβουργικής», που τους ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 100 εργαζομένων.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική χαλυβουργία είναι το υψηλό κόστος ενέργειας.
Για το λόγο αυτό, ζήτησαν από το υπουργείο να εξετάσει το μέτρο της «διακοψιμότητας» για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες (δηλαδή συμβάσεις μειωμένης τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, όταν υπάρχει περίσσευμα στο σύστημα, όπως π.χ. τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα).
Επίσης, ζήτησαν να μην αντιμετωπίζονται δυσμενώς από την πολιτεία και ειδικότερα από το καθεστώς προμηθειών της ΔΕΗ, βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και παράγουν προϊόντα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, όπως μετασχηματιστές, «έξυπνοι μετρητές» κ.λπ.
Ο κ. Λαφαζάνης για το μέτρο της «διακοψιμότητας» είπε ότι αυτό θα εξεταστεί πολύ σύντομα σε ειδική σύσκεψη με όλους τους ενδιαφερόμενους.
Μάλιστα, ο υπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανακοίνωση της «Χαλυβουργικής», η οποία μάλιστα έγινε αιφνιδιαστικά και λίγες μέρες πριν το Πάσχα για πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 100 εργαζομένων.
Ακόμη, ο υπουργός δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει αμέσως τη Διοίκηση της επιχείρησης σε συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, σε μια προσπάθεια να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ισοδυναμεί ουσιαστικά με πρόγραμμα απολύσεων.
Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε σε κάθε περίπτωση να μην αντιμετωπίζονται δυσμενώς σε διαγωνισμούς των δημόσιων φορέων και ειδικότερα της ενέργειας, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παράγουν προϊόντα που τηρούν όλες τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης