Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολεμικό σκηνικό στις Σκουριές από την επέμβαση των ΜΑΤ - Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών

Πολεμικό σκηνικό στις Σκουριές από την επέμβαση των ΜΑΤ - Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση
O πρωινός «πετροπόλεμος» στη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, ανάμεσα στην αστυνομία και τους πολίτες που αντιδρούν για την εξόρυξη χρυσού, προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτόύ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη που κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι τις Σκουριές τις ελέγχει το  Eldorado Gold.
Διαδηλωτές και μεταλλωρύχοι παρέμειναν μέχρι και τις 3μμ στον κόμβο της Μ. Παναγιάς με την αστυνομία να βρίσκεται ανάμεσά τους και να κάνει χρήση χημικών για να διατηρήσει την τάξη.
Η παρέμβαση της αστυνομίας πάντως προκάλεσε την οξύτατη κριτική της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη, η οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τη στάση της αστυνομίας και την παρέμβαση των ΜΑΤ.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο «αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία;
Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Ένταση ωστόσο επικράτησε και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν μεταβεί για συμπαράσταση προς στους κατοίκους που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού πέταξαν πέτρες και μολότοφ και οι αστυνομικοί τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης