Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβέρνηση: Θα ελεγχθούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις δανειοδοτήσεις ΜΜΕ

Κυβέρνηση: Θα ελεγχθούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις δανειοδοτήσεις ΜΜΕ
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση των ΜΜΕ
Στην απόφαση της κυβέρνησης για εξυγίανση του χώρου των Μέσων Ενημέρωσης και διασφάλισης ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος στο ακέραιο και ταυτόχρονα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους τους, αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο νέος γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.
Ο κ. Κρέτσος ανακοίνωσε, ότι οι διαδικασίες για την ανασύσταση της ΕΡΤ αναμένεται να τελειώσουν μέσα στον μήνα και έπειτα θα ξεκινήσει το ιδιαίτερα απαιτητικό διαδικαστικά έργο για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, καθώς θα πρέπει να λυθεί η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ με την αντικατάσταση των μελών του.
Σημείωσε, πως θα χρειαστούν περίπου 3 μήνες προκειμένου να ετοιμαστεί ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν θα είναι διάτρητο και θα λαμβάνει υπόψη του τα νέα δεδομένα της αγοράς, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αδειοδότηση ΜΜΕ στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
Αναφορικά με το θέμα των 350 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι των δανειστών, ότι θα εισπράξει από τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε πως το ύψος του ποσού αυτού αποτελεί μια πρώτη εκτίμηση, η οποία θα αναπροσαρμοστεί στο επίπεδο των πραγματικών δεδομένων, ανάλογα με τα δεδομένα της αγοράς.
Υπογράμμισε επίσης πως θα ελεγχθούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις μέχρι τώρα δανειοδοτήσεις ΜΜΕ.
Ο γενικός γραμματέας είπε, πως το κράτος θα σεβαστεί απολύτως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ότι το θέμα των εργασιακών σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα για τη Γενική Γραμματεία, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει η δημοσιογραφική εργασία να επανέλθει σε βιώσιμο επίπεδο για τους δημοσιογράφους.
Παράλληλα έγινε αναφορά στην προοπτική επιβολής αγγελιόσημου και στο διαδίκτυο καθώς και στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων που εργάζονται σε ιστοσελίδες.
Τέλος ο κ. Κρέτσος ανακοίνωσε και την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλλου ως επικεφαλής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τόνισε, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε αναδιοργάνωσή του με στόχο να υπάρξει ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα τόσο στις αμοιβές όσο και στην εργασία, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης