Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διευκρινίσεις Πανούση μετά το άρθρο κόλαφος για την «Αριστερά του Τίποτα» - Στηρίζω την κυβέρνηση και τον Τσίπρα

Διευκρινίσεις Πανούση μετά το άρθρο κόλαφος για την «Αριστερά του Τίποτα» - Στηρίζω την κυβέρνηση και τον Τσίπρα
Ηχηρό «άδειασμα» Μαξίμου προς Πανούση – «Δεν αφορούν την κυβέρνηση»
(upd3) Την θέση ότι την Αριστερά του Τίποτα δεν την έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός διατυπώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με τις καταλήψεις δημόσιων κτηρίων αλλά και την πρόσφατη εισβολή αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ.Πανούσης επισημαίνει ότι «πρέπει να συνεννοηθούμε και να «αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο» και τονίζει ότι κυβερνώσα Αριστερά σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη.
Ωστόσο, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει τη στήριξή του στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της» αναφέρει ο Γ. Πανούσης.
«Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις» συμπληρώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με γραπτή του δήλωση, στην οποία δίνει εξηγήσεις για το άρθρο που δημοσίευσε στα «ΤΑ ΝΕΑ».


Ολόκληρο το άρθρο του κ.Πανούση είναι το εξής:
«Πρέπει να συννενοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο».
Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαίωματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη.
Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποιίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνησίων»...
ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιους ελέγχονται;


Ηχηρό «άδειασμα» Μαξίμου προς Πανούση – «Δεν αφορούν την κυβέρνηση»
«Οι αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν», αναφέρει ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού, με αφορμή το άρθρο του υπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία αναφέρει ότι «ο τόπος και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από μία «Αριστερά του Τίποτα».
«Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης», προσθέτει.
Το άρθρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, καθώς ανέφερε ότι «πρέπει να συνεννοηθούμε και να «αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο» και τονίζει ότι κυβερνώσα Αριστερά σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη».
Ο πρωθυπουργός δέχτηκε πολλές εισηγήσεις για να αποπεμφθεί ο Πανούσης, ωστόσο για την ώρα επέλεξε να προβεί στην κίνηση «αδειάσματος».
Ήδη από το πρωί, πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν αποστασιοποιηθεί από την άποψη του Πανούση, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις τους για τα κίνητρα του εν λόγω δημοσιεύματος.

ΝΔ: Εύστοχη η κραυγή αγωνίας του Πανούση
Εύστοχη χαρακτηρίζει η ΝΔ την παρέμβαση – άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση.
«Η κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση, σήμερα, είναι εύστοχη, γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως Αριστερά του Τίποτα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κ.Καραγκούνης.
«Η άποψη του κ. Πανούση είναι έντιμη γιατί τολμά, να πει, αυτό που εμείς λέμε από χρόνια: ότι «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους»!
Και έχει δίκιο, όταν καταδικάζει τους «καθαρόαιμους αριστερούς», που θεωρούν «φασιστικό» και «χυδαίο» ό,τι δεν τους αρέσει.
Αυτό ακριβώς έκαναν οι σύντροφοί του χθες, όταν η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια ασφάλεια επί των ημερών τους», υποστήριξε ο κ.Καραγκούνης.

ΠΑΣΟΚ: Να επιλέξει ο Πανούσης – Ή να συνταχθεί με όσα καταγγέλλει ή να παραιτηθεί
Να κάνει τις επιλογές του καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το άρθρο του υπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι την Αριστερά του Τίποτα δεν την χρειάζονται ούτε ο τόπος ούτε ο λαός.
«Ως αρθρογράφος, ο κ. Πανούσης μιλάει σωστά.
Ως αρμόδιος υπουργός όμως πρέπει να επιλέξει:
Ή θα συνταχθεί με όσα καταγγέλλει βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών ή θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Ο Πανούσης καλά κάνει και λέει τα αυτονόητα
Υπέρ της θέσης που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης στο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τάσσεται Το Ποτάμι.
«Καλά κάνει ο κ. Πανούσης και λέει τα αυτονόητα που δυστυχώς - ακόμη και αυτά - στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι περιζήτητα. Δεν αναμένουμε την απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου και του κ. Βούτση, τους οποίους πρωτίστως αφορούν οι διαπιστώσεις του κ. Πανούση.
Αναμένουμε όμως τη σαφή και δημόσια εντολή του Πρωθυπουργού.
Υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των πολλών στην παιδεία, την ασφάλεια, την δικαιοσύνη.
Μην γίνεσθε υποχείρια ακραίων μειοψηφιών» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του Το Ποτάμι.

(πρώτη ενημέρωση 3 Απριλίου 2015, 08:37)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης