Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας σήμερα στη Βουλή – Θα θέσει διλήμματα αλλά δεν θα παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις

Ο Τσίπρας σήμερα στη Βουλή – Θα θέσει διλήμματα αλλά δεν θα παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση σήμερα το απόγευμα (στις 20:00) στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει βουλευτές και κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.
Αν και η συζήτηση θα γίνει μόνο ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων (πρώτος θα πάρει το λόγο ο κ.Τσίπρας, θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί, ενώ υπάρχει και δυνατότητα δευτερολογίας) λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου, αυτή αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκλεισε χθες τα όποια εσωκομματικά του μέτωπα, απευθυνόμενος στους αρχηγούς των κομμάτων θα τους ζητήσει να τοποθετηθούν καθαρά επί των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και να του πουν τι ακριβώς προτείνουν και θέλουν από την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να τους καλέσει να πάρουν θέση με το εάν συμφωνούν με τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και με τα νομοσχέδια που φέρνει ή προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή (π.χ. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τις 100 δόσεις, κοκ) ή αν συμμερίζονται - ταυτίζονται με τις θέσεις των εταίρων/δανειστών που επιμένουν σε υφεσιακά μέτρα.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός πέρα από αυτού του «διλημματικού χαρακτήρα» πολιτικό αφήγημα, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπονήσει και διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Με λίγα λόγια, η συζήτηση θα έχει έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και ελάχιστη ουσία, μια και η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι το μείζον ζήτημα των διαπραγματεύσεων, από τις οποίες εξαρτάται και η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.
Οι τόνοι της συζήτησης εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα θερμοί με τον πρωθυπουργό να δέχεται «πυρά» τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά του.
ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ επιμένουν να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο, ότι παίζει με τη ρήξη και ότι οδηγεί την χώρα σε τρίτο μνημόνιο, την ώρα που το ΚΚΕ κάνει λόγο για υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις προγραμματικές του δηλώσεις και για κοροϊδία του ελληνικού λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης