Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας δεν θα είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας – EuroWorking 1/4, Eurogroup μετά τις 6/4 και η Task Force του Juncker

Ο Τσίπρας δεν θα είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας – EuroWorking 1/4, Eurogroup μετά τις 6/4 και η Task Force του Juncker
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν εν μια νυκτί αν πέσει μια τράπεζα θα πέσουν όλες
Ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνει Σαμαράς αυτό φαίνεται να είναι το πολιτικό διακύβευμα, δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ότι δέχθηκε τις πιέσεις της ΕΕ και έκανε πίσω, δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι είναι άλλος ένας έλληνας πολιτικός κωλοτούμπας.
Ταυτόχρονα ο Τσίπρας περιστοιχίζεται από ιδεολόγους αριστερούς που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, από αριστεριστές και αριστερούς φονταμενταλιστές που δεν πιστεύουν στην διαπραγμάτευση αλλά στην ρήξη.
Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι ρήξη σημαίνει χρεοκοπία, σημαίνει στάση πληρωμών, σημαίνει capital Controls στις τράπεζες.
Αυτό το χάος ο Τσίπρας ούτε το θέλει, ούτε μπορεί να το διαχειριστεί.
Ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνει ο έλληνας κωλοτούμπας πολιτικός αλλά δεν θέλει να μείνει και στην ιστορία ότι ήταν ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, του χάους και της καταστροφής.
Ο Τσίπρας δεν είναι αφελής να μην γνωρίζει ότι η προοπτική της Ελλάδος είναι στο ευρώ, ούτε στην νέα δραχμή, ούτε στα παράλληλα νομίσματα , ούτε στα παράλληλα σύμπαντα.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ της ιδεολογίας του και του ευρώ, πρέπει να παντρέψει τις μεταρρυθμίσεις με το ευρώ, την παραμονή στο ευρώ και την χρηματοδότηση με ένα πρόγραμμα που να ικανοποιεί την Ευρώπη.
Ο αμερικανικός οίκος Standard and Poor’s έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, υποβάθμισε 3 κλίμακες την βαθμολογία της Ελλάδος την Παρασκευή 27 Μαρτίου σε CCC από Β.
Η κίνηση αυτή είναι προπομπός, στάση πληρωμών σημαίνει αυτομάτως default για τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Το Default δεν θα μπορέσει να μαζευτεί από την κυβέρνηση θα υπάρξει χάος.
Ακολούθησε το Der Spiegel το Γερμανικό περιοδικό που μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικό κενό 10-20 δισεκ. και ότι η Ελλάδα επειδή δεν μπορεί να βγει από τις αγορές χρειάζεται πάνω από 30 δισεκ. νέο δάνειο.
Έναντι όλων αυτών η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που χαρακτηρίστηκαν έκθεση ιδεών.
Έκθεση ιδεών.
Η Ελλάδα είπε ότι κατέθεσε την λίστα μεταρρυθμίσεων που δεν είναι 13 ή 18 αλλά πολύ περισσότερες την Παρασκευή 27 Μαρτίου.
Οι ευρωπαίοι τύπου Brussels Group που τις παρέλαβαν είπαν ότι είναι έκθεση ιδεών και περιμένουν άμεσα σήμερα – αύριο την επίσημη λίστα μεταρρυθμίσεων.
Το συμπέρασμα είναι ότι η λίστα μεταρρυθμίσεων της 27ης Μαρτίου που κατέθεσε η Ελλάδα απορρίφθηκε εμμέσως πλην σαφώς.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά την 1η Απριλίου θα συγκληθεί το EuroWorking Group (την 1η Απριλίου συνηθίζουμε από έθιμο να λέμε ψέματα στην Ελλάδα).
Η Κομισιόν αναφέρει ότι θα υλοποιηθεί πρις τις 5 Απριλίου το EuroWorking Group ενώ το Eurogroup θα συγκληθεί μετά τις 6 Απριλίου καθώς στις 5 Απριλίου είναι το Πάσχα των καθολικών.
Για να δούμε βεβαίως πότε θα συγκληθεί το Eurogroup φανταστείτε Μεγάλη Παρασκευή βράδυ στις 10 Μαρτίου μαζί με τον επιτάφιο καθώς στις 12 Μαρτίου έχουμε το Πάσχα των ορθόδοξων χριστιανών.
Η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο, μπορεί ο Juncker να έχει εξετάσει την δημιουργία μιας Task Force για την Ελλάδα, που θα αναλάβει ουσιαστικά την διαπραγμάτευση με την Ελλάδα – ενδιαφέρουσα ιδέα – αλλά αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα η μερική στάση πληρωμών είναι προ των πυλών.
Η Ελλάδα χωρίς συμφωνία αρχές Μαΐου θα καταβάλλει έναντι μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα από αδυναμία πλήρους καταβολής, δηλαδή χάος, χρεοκοπία, καταστροφή.
Ο συνταξιούχος αντί να πάρει τα 600 ευρώ π.χ. σύνταξη θα πάρει 200 ή 250 ευρώ και αυτή η εξέλιξη θα είναι η αρχή του τέλους...
Ο Τσίπρας λοιπόν όλα αυτά τα γνωρίζει, όπως γνωρίζει ότι οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν εν μια νυκτί αν πέσει μια τράπεζα θα πέσουν όλες σε ελάχιστες ώρες.
Αν πέσουν οι τράπεζες, το μόνο που θα μείνει όρθιο θα είναι τα κυπαρίσσια στο πρώτο νεκροταφείο.

Ο πολιτικός αναλυτής
www.bankingnews.gr

Ο πολιτικός αναλυτής είναι εν ενεργεία βουλευτής και θα συνεργάζεται με το bankingnews.gr αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης