Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν κοπάζει ο απόηχος των δηλώσεων Βαρουφάκη - ΝΔ: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ρήξη;

Δεν κοπάζει ο απόηχος των δηλώσεων Βαρουφάκη - ΝΔ: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ρήξη;
Χθες ο Γ. Βαρουφάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι μαζί με την κυβέρνηση και «μετά τη ρήξη»
Διαστάσεις έχει λάβει η αποστροφή του Γιάννη Βαρουφάκη περί «ρήξης με τους Ευρωπαίους» στα περιθώρια των εορτασμών της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Τσιάρας, Μ. Χαρακόπουλος και Κ. Τζαβάρας με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, διερωτούνται εάν «η κυβέρνηση ετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ».
«Προετοιμάζει η κυβέρνηση ή το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών ρήξη, μερική ή οριστική, με τους εταίρους της Ελλάδος» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως χθες, ο Γ. Βαρουφάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι μαζί με την κυβέρνηση και «μετά τη ρήξη».
Με την ερώτησή τους οι βουλευτές καλούν τον κ. Βαρουφάκη να απαντήσει εάν αντιλαμβάνεται τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια δήλωση στους πολίτες της χώρας αλλά και στους εταίρους μας στο εξωτερικό.
Προσθέτουν παράλληλα ότι, εάν ο υπουργός Οικονομικών εννοεί αυτά που είπε περί "ρήξεως", πρέπει να αποσαφηνίσει το ακριβές περιεχόμενό της, διότι η κυβέρνηση οφείλει θεσμικά να ενημερώνει τη Βουλή των Ελλήνων για τέτοιες μείζονες προδιαγεγραμμένες εξελίξεις.
Τον καλούν, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει σε τί συνίσταται η "ρήξη", πότε θα πραγματοποιηθεί, τι επιπτώσεις θα έχει στην χώρα και στην οικονομία, αν θα περιλαμβάνει εσωτερική στάση πληρωμών, διακοπή καταβολής μισθών και συντάξεων, εθελούσια έξοδο από το κοινό νόμισμα.
Καταλήγοντας, ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών πώς, εφόσον δεν ψεύδεται δημοσίως και εφόσον η σχεδιαζόμενη «ρήξη» δεν περιλαμβάνει ήδη εθελούσια έξοδο από την Ευρωζώνη, θα διασφαλισθεί ότι η χώρα μετά από αυτή τη «ρήξη» θα παραμείνει στο ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης