Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Τσίπρα – Lagarde (ΔΝΤ) – Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις και το θέμα της ρευστότητας

Επικοινωνία Τσίπρα – Lagarde (ΔΝΤ) – Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις και το θέμα της ρευστότητας
Επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα της ελληνικής οικονομίας
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε επίσης και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Τσίπρα – Lagarde βρέθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και ειδικά το θέμα της ρευστότητας.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, ενημέρωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων να δώσει και το ΔΝΤ κατά τη σημερινή απογευματινή τακτική ενημέρωση του Τύπου στην Ουάσινγνκτον.
Στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το τι γίνεται με τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
Ερωτηθείς, αν συζητήθηκε και η λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο κ.Φίλης τόνισε:
«Όλα αυτά.
Διότι και η λίστα είναι αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης».
Όπως είπε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στο κλίμα των διαπραγματεύσεων «δεν είναι κλίμα αντιπαράθεσης και πολέμου, αλλά εξομάλυνσης και συνεννόησης που ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί σε άλλα επίπεδα, πολιτικής διαπραγμάτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης