Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίπτει τας χείρας της η Merkel - «Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν παρεμβαίνει για την υπόθεση της Siemens»

Νίπτει τας χείρας της η Merkel - «Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν παρεμβαίνει για την υπόθεση της Siemens»
Tι ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τον Μ. Χριστοφοράκο
Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Siemens έδωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να παρέμβει στη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε - εάν εμπίπτουν στους κανόνες»
Όπως εξήγησε, «υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για την δικαστική συνδρομή μεταξύ κρατών, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν».
Όσον αφορά το αίτημα έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, τόνισε πως «για τα αιτήματα έκδοσης υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από τον νόμο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω σε λεπτομέρειες αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα έκδοσης. Αλλά εάν υπάρχει, τότε πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια».
Ας σημειωθεί πως την Δευτέρα, στην συνέντευξη Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη συνδρομή της Angela Merkel για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της Siemens.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης