Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tusk: Δεν χρειάζεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα σ’ αυτό το στάδιο

Tusk: Δεν χρειάζεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα σ’ αυτό το στάδιο
Oι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον απέκλεισε ο Donald Tusk.
Ειδικότερα, στον απόηχο της συνεδρίασης του EuroWorkikng Group, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε πως «σ’ αυτό το στάδιο δεν χρειάζεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα».
Πάντως, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα, 30 Μαρτίου.
Νωρίτερα, το EuroWorking Group παρέπεμψε στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ωστόσο ότι η μεταφορά του ποσού είναι νομικά αδύνατη.
Η συνεδρίαση του EuroWorking Group ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.
Οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης προετοίμασαν το έδαφος για τη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, προκειμένου να αξιολογηθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να απελευθερωθούν τα χρήματα προς την Ελλάδα και να αποφευχθεί η κρίση ρευστότητας.
Η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά την τελευταία εβδομάδα, σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, προκειμένου να παρουσιάσει μια πειστική λίστα μεταρρυθμίσεων, οι οποία θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης