Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ώρα της κρίσης για τον Γ. Παπακωνσταντίνου - Σήμερα η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Η ώρα της κρίσης για τον Γ. Παπακωνσταντίνου - Σήμερα η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου
Η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή και για τα δύο αδικήματα με τα οποία βαρύνεται ο πρώην ΥΠΟΙΚ
Την απόφαση του για την ενοχή ή όχι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Lagarde πρόκειται να ανακοινώσει στις 18:00 το απόγευμα το Ειδικό Δικαστήριο.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για απόπειρα απιστίας και νόθευσης εγγράφου, κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μια και φέρεται να ήταν εκείνος που διέγραψε τα ονόματα συγγενών του από την περίφημη λίστα.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δύο  κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι: 1) της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και 2) της απόπειρας απιστίας.
Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, έχει προτείνει την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, και για τα δύο αδικήματα με τα οποία βαρύνεται σε βαθμό κακουργήματος.
Το επιχείρημα της εστιάζει στο ότι κανείς άλλος πέραν του κατηγορούμενου δεν είχε κίνητρο να σβήσει από την εν λόγω λίστα τα ονόματα των συγγενών του.
Παράλληλα η εισαγγελέας έκρινε πως ούτε ο κ.Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος είχαν κίνητρο να προβούν σε μια τέτοια πράξη.
Από την πλευρά του ο κ.Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά τις εις βάρος του κατηγορίες, υπογραμμίζοντας πως δεν έκανε ο ίδιος τη διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και τυχόν καταδίκη του μπορεί να σημάνει και ισόβια κάθειρξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης