Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Άπλετο φως για τους λόγους ενοχοποίησης του Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης

Γ. Σακελλαρίδης: Άπλετο φως για τους λόγους ενοχοποίησης του Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης
"O κ. Κατρούγκαλος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις"
«Θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις υποθέσεις αυτές», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα» για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο.
Όπως είπε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», «ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις χθες το απόγευμα», όμως «είναι ανοικτό το θέμα, από την άποψη ότι πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως για τους λόγους τους οποίους επιλέχθηκε να ενοχοποιηθεί όχι μόνο ο κ. Κατρούγκαλος αλλά και η κυβέρνηση.
Αυτό που έχει αυτή η κυβέρνηση και δεν το έχει καμία άλλη, είναι το ηθικό πλεονέκτημα και το γεγονός ότι έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο και έχουμε δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη, θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχει κλείσει για εμάς το θέμα.
Τώρα ανοίγει, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις υποθέσεις αυτές.
Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα, έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις.
Για εμάς τώρα θα αρχίσει όλη η υπόθεση της αποκάλυψης».
Χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης «μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η σπουδή με την οποία έσπευσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν ένα ρεπορτάζ, το οποίο κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μάλλον ο μόνος λόγος για τον οποίο πραγματικά μπορεί να είναι χρήσιμο είναι στον τομέα της λάσπης απέναντι στην κυβέρνηση.
«Μα τι ηθικό ζήτημα να υπάρχει;
Αδυνατώ να ακολουθήσω αυτή τη συλλογιστική».
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το τι έκανε πριν γίνει ευρωβουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο δεν πέφτει λόγος στον κ. Καραγκούνη, ούτε σε εμάς.
Αντιθέτως είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση, το να ασκεί το λειτούργημά του και να δίνει μάχες υπέρ αυτών των ανθρώπων.
Με την ίδια λογική οποιοσδήποτε ήταν δικηγόρος δεν έχει το δικαίωμα να δικηγορεί προτού γίνει ευρωβουλευτής, προτού γίνει Υπουργός.
Ξέρουμε βουλευτές οι οποίοι ασκούσαν το επάγγελμά τους ενώ ήταν βουλευτές και μάλιστα σε περιπτώσεις οι οποίες στρέφονταν κατά του δημοσίου και μάλιστα σε σκοτεινές υποθέσεις».
«Να θυμίσω ότι το κ. Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την περίφημη περίπτωση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ENERGA και HELLAS POWER), που έφαγαν τα χαράτσια, που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κάνοντας αναφορά στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την A. Μerkel, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως «αυτό που κατέστη σαφές και από τους παρευρισκόμενους στην επταμερή συνάντηση, αλλά και από τη Σύνοδο Κορυφής γενικότερα στις τοποθετήσεις τους, ήταν η δέσμευση από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης, ότι κανένας δεν επιθυμεί ούτε Grexit ούτε Graccident.
Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι και μετά τη συνάντηση, την λεγόμενη επταμερή, τέτοιου τύπου σενάρια έχουν απομακρυνθεί, αρχίζουν να αποσύρονται από την επικαιρότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης