Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου από το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου, ενώ ήταν υπουργός

Νέα υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου από το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου, ενώ ήταν υπουργός
Την υπόθεση ανέλαβε η «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες»
Υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου στη Λάρισα ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, όπως αποκαλύπτει τοπική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, ο Δήμος Λάρισας στις 12 Φεβρουαρίου 2015 ανέθεσε στην εταιρεία δικηγόρων «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την εντολή για άσκηση προσφυγής  κατά της απόφασης τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη , αλλά και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως κατά συγκεκριμένης απόφασης του Δήμου Λάρισας είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού.
Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε τελικά στο εν λόγω γραφείο.
Υπενθυμίζεται δε, πως ο ίδιος ο  κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε από τον Ιούνιο του 2014, όταν εξελέγη Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, πως ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης