Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άμεσα οριστική συμφωνία με τους εταίρους ζητά ο Στ. Θεοδωράκης - «Απαιτούνται γρήγορες μεταρρυθμίσεις»

Άμεσα οριστική συμφωνία με τους εταίρους ζητά ο Στ. Θεοδωράκης - «Απαιτούνται γρήγορες μεταρρυθμίσεις»
Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο Στ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «άφησε αναξιοποίητη την έστω μεσοβέζικη συμφωνία στο Eurogroup»
Άμεση σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους εταίρους και δρομολόγηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας νωρίτερα από του βήματος της Βουλής.
«Βάλτε τέλος λοιπόν στις γενικόλογες διακηρύξεις αγάπης προς την Ευρώπη και καταλήξτε άμεσα σε μια οριστική συμφωνία με τους εταίρους μας» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
«Εχετε παρασυρθεί σε βερμπαλισμούς και δημαγωγίες.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί βαθιές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις, τομές, αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:
«Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Δεν πρόκειται να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς τράπεζες οι οποίες να χρηματοδοτούν την υγιή επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά». Σημείωσε ότι «ο μόνος δρόμος για να δραπετεύσουμε με επιτυχία από το σημερινό αδιέξοδο είναι ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό πρόγραμμα αλλαγών, που θα φέρει επενδύσεις, ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας.
Προωθώντας ένα τολμηρό και μελετημένο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μια συμφωνία ακόμη και για μηδενισμό για δυο χρόνια της υποχρέωσης για πρωτογενή πλεονάσματα.
Κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε αναπτυξιακούς αλλά και κοινωνικούς πόρους για την καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».
Στο σημείο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε:
Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο Στ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «άφησε αναξιοποίητη την έστω μεσοβέζικη συμφωνία στο Eurogroup» και «σπατάλησε πολύτιμο διαπραγματευτικό κεφάλαιο για να αλλάξουμε ονόματα και τίτλους και όχι την ουσία των πραγμάτων και τους συσχετισμούς», ενώ «επέλεξε να «κηρύξει τον πόλεμο στη Γερμανία» επιστρατεύοντας φαντάσματα του ναζισμού με ανεπίτρεπτες ταυτίσεις».
«Επιχειρήσαμε να μπλέξουμε τις πάγιες διεκδικήσεις μας για επανορθώσεις, με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, απειλώντας απερίσκεπτα με κατασχέσεις γερμανικών πνευματικών ιδρυμάτων και αποστολές τζιχαντιστών στο Βερολίνο», είπε και εκτίμησε πως «αυτό που κατάφεραν αυτοί που επινόησαν την νέα ελληνογερμανική βεντέτα, ήταν να ενισχύσουν τις θέσεις των γερμανικών κύκλων που επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».
Τέλος, ο πρόεδρος του Ποταμιού επαναδιατύπωσε μεταξύ άλλων την πρόταση να δημιουργηθεί «ένας ισχυρός ανεξάρτητος οργανισμός διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους», στον οποίο «θα πρέπει να συμμετέχει το Δημόσιο, οι τράπεζες, ευρωπαϊκά θεσμικά χρηματοδοτικά ιδρύματα και ιδιώτες.
Η διοίκησή του θα πρέπει να είναι ισχυρή, έμπειρη και ανεξάρτητη από το κράτος και τις τράπεζες.
Αυτός ο οργανισμός θα αναλάβει την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το δημόσιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης