Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες Επιτροπές το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες Επιτροπές το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου
Επί της αρχής ψηφίστηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις 100 δόσεις.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη την Τρίτη στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ η ΝΔ και το Ποτάμι επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως είτε θα το καταψηφίσει είτε θα δηλώσει «παρών».
Το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου, δίνει τη δυνατότητα τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, με απαλλαγή κατά ποσοστό από 30% έως 100%, από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί.
Ως ελάχιστο ποσοστό δόσης ορίζεται αυτό των 20 ευρώ, καταργείται το πλαφόν του 1 εκ. ευρώ για τις οφειλές που εντάσσονται στη ρύθμιση, ενώ βασικές συνολικές οφειλές μέχρι 5000 ευρώ, δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις ή τόκους υπερημερίας από την υπαγωγή τους στη ρύθμιση.
Εξάλλου, ρυθμίζονται ασφαλιστικές οφειλές και πάλι σε 100 δόσεις, καταργείται η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., ενώ προαναγγέλλεται η συγκρότηση νέου φορέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τα έσοδα του οποίου θα αφιερώνονται «κυρίως» για την χρηματοδότηση της κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής.
Αυξάνεται επίσης στις 50.000 ευρώ το χρηματικό όριο, άνω του οποίου η μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ θεσπίζεται και προληπτική φορολόγηση 26% στο σύνολο των εμπορικών συναλλαγών με χώρες που δεν συνεργάζονται φορολογικά ή έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς από την Ελλάδα, προκειμένου να χτυπηθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές», κ.ά.
Αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων προκάλεσε άρθρο του νομοσχεδίου για την πάταξη των τριγωνικών συναλλαγών, το οποίο προβλέπει την επιβολή φόρου 26% στις εταιρείες που εισάγουν προϊόντα από χώρες με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης