Πολιτική

Τσίπρας στη Σύνοδο: Αντιφατική η στάση των Ευρωπαίων στο ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης

Τσίπρας στη Σύνοδο: Αντιφατική η στάση των Ευρωπαίων στο ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης
Ο Martin Schulz παραδέχθηκε πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση
Αντιφατική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη στάση των Ευρωπαίων στο φλέγον ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ειδικότερα, παρεμβαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16:30 (ώρα Ελλάδας), ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε το πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- και από την άλλη όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια.
Παράλληλα, όπως εξήγησε, υπάρχει αντίθεση ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες.
Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Eπίσης, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εν συνεχεία διευκρίνισε ότι ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, ενώ εκτίμησε ότι η βραδινή συνάντηση έχει και χαρακτήρα προκαταρτικής συζήτησης προκειμένου να ανιχνευθούν κοινοί τόποι και διαφωνίες.
Καταλήγοντας, συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, David Cameron, που νωρίτερα είχε τονίσει ότι το μεγαλύτερο θέμα σήμερα είναι η Ελλάδα καθώς έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz παραδέχθηκε πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρούμε κονδύλια.
Είναι πολύ λογικό, τόνισε χαρακτηριστικά, που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης