Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έως 6 δισ capital buffer για την Ελλάδα άμεσα αν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις - Στις 27 Μαρτίου Eurogroup

Έως 6 δισ capital buffer για την Ελλάδα άμεσα αν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις - Στις 27 Μαρτίου Eurogroup
Ακόμη και πριν τα τέλη Μαρτίου η εκταμίευση κεφαλαίων για την Ελλάδα εάν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις
(upd20)Ακόμη και έως τις 8 Απριλίου θα μπορούσε να λάβει χρηματοδότηση η Ελλάδα, εφόσον υποβάλλει ένα σοβαρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων το οποίο θα γίνει αποδεκτό από τους δανειστές, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου του 2015 για το ελληνικό ζήτημα, εάν σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια. 
Για πιθανή εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα έως τις 8 Απριλίου
μίλησε αξιωματούχος της ευρωζώνης εφόσον η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάσει ένα γενναίο πακέτο μεταρρυθμίσεων, στον απόηχο του χθεσινού έντιμου συμβιβασμού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της ευρωζώνης. 
Το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση της λίστας των μεταρρυθμίσεων τοποθετείται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να πειστεί το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των χρημάτων.
Νωρίτερα, ο Γερμανός Επίτροπος της Κομισιόν, G. Oettinger, δήλωσε ότι «τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν πριν το τέλος του μήνα, εφόσον είναι ικανοποιητικός ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων».
Εάν αυτός ο κατάλογος (μεταρρυθμίσεων) δεν έλθει, «τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα» προειδοποίησε ο Γερμανός επίτροπος, αλλά επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί ούτε μια σχεδιασμένη έξοδος αλλά ούτε ένα «ατύχημα» (Grexident).
Ωστόσο δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Έντιμος συμβιβασμός επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης κατά τη μαραθώνια μίνι Σύνοδο για το ελληνικό ζήτημα που ολοκληρώθηκε κατά τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Μαρτίου του 2015.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα για να λάβει χρηματοδότηση θα πρέπει να υποβάλλει άμεσα ένα ξεκάθαρο και σαφές πλάνο μεταρρυθμίσεων, καθώς το αρχικό σχέδιο που είχε υποβληθεί κρίθηκε ανεπαρκές. 
Με βάση τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Merkel επιβεβαιώθηκαν οι δεσμεύσεις του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η Ελλάδα θα λάβει μέρος της δόσης των 7,2 δισεκ. - περίπου 2 με 3 δισεκ - ενώ ταυτόχρονα θα επιστραφούν τα 1,92 δισεκ. των κερδών από τα ομόλογα που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες και η ΕΚΤ.
Για να χρηματοδοτηθεί όμως η Ελλάδα βασική προϋπόθεση είναι να υποβάλλει νέο ολοκληρωμένο πλάνο μεταρρυθμίσεων.
Κατά την Merkel το σχέδιο που έχει ήδη κατατετεθεί δεν ήταν επαρκές.
Ταυτόχρονα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει υφεσιακά μέτρα, απέρριψε το email Χαρδούβελη, ενώ δεσμεύθηκε πως θα υποβάλλει λίστα μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιήσει.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Juncker ο επικεφαλής της Κομισιόν σήμερα θα ανακοινώσει το ύψος της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα από το επενδυτικό του πρόγραμμα.
Δεν αναφέρθηκε ύψος αλλά εκτιμάται σε 2 δισεκ.
Η Ελλάδα από τα ομόλογα της ΕΚΤ, την υποδόση και το επενδυτικό πρόγραμμα Juncker θα μπορούσε να λάβει έως 6 δισεκ. υπό τον αυστηρότατο όρο να υποβάλλει ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων.
Στη μίνι Σύνοδο επιβεβαιώθηκε εκ νέου η συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί νέο, έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ανέλαβαν πολιτική δέσμευση πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και πως δεν τίθεται θέμα Grexit.

Όλο το ανακοινωθέν για την Ελλάδα: Η Αθήνα θα έχει την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων - Σύντομα η διεξαγωγή του Eurogroup
«Oι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν μία πλήρη λίστα τις επόμενες μέρες» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup.
Ειδικότερα, στον απόηχο της μίνι Συνόδου στις Βρυξέλλες, εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο αναφέρει πως «είμαστε σε πλήρη διάθεση τήρησης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου του 2015».
«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε όλοι να επιταχύνουμε τη δουλειά και να ολοκληρώσουμε το γρηγορότερο δυνατόν» τονίζεται χαρακτηριστικά.
«Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν μία πλήρη λίστα τις επόμενες μέρες» αναφέρεται εν συνεχεία.
«Επιβεβαιώνουμε την πρακτική συμφωνία κατά την διαδικασία: Η πολιτική συζήτηση γίνεται στις Βρυξέλλες. Η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων γίνεται στην Αθήνα.
Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν» καταλήγει το κοινό ανακοινωθέν.

Μerkel: Επιστροφή 1,9 δισ. από τα ομόλογα και υποδόση 2-3 δισ, εάν η Ελλάδα παρουσιάσει κατάλογο μεταρρυθμίσεων
Υπήρξε σύγκλιση για την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της μίνι Συνόδου για το ελληνικό ζήτημα.
Ελπίζουμε να τηρηθεί η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τόνισε η Καγκελάριος, για να προσθέσει πως "είμαστε σύμφωνοι με τις αποφάσεις του Eurogroup".
Eίμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες για να εφαρμοστεί η συμφωνία, σημείωσε για να συμπληρώσει πως τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα ένας πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων.
Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, εξήγησε η Καγκελάριος για να επισημάνει πως η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει πλήρη κατάλογο του τι θέλει να κάνει και τι έχει κάνει.
Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προτείνει αλλαγές και προσαρμογές εντός των συμφωνηθέντων πλαισίων, εξήγησε η Merkel, τονίζοντας επίσης πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποτίμηση των νέων προτάσεων της Ελλάδας.
Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, διεμήνυσε η Καγκελάριος.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές πως θα κάνει όλα τα απαιτούμενα βήματα, επισήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος, για να προσθέσει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τη βούληση να παρουσιάσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.
Η Μerkel ανακοίνωσε ότι εάν η Ελλάδα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, με σημείο εκκίνησης τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τότε η Ελλάδα θα λάβει τα 1,9 δισ. της ΕΚΤ, από τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα και εκταμίευση μέρους της δόσης, δηλαδή μιας υποδόσης.
Πρώτα θα γίνει η αποτίμηση των θεσμών και μετά η εκταμίευση της δόσης, διεμήνυσε ωστόσο.
Η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει όταν υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις της συμφωνίας του Eurogroup, σημείωσε η Merkel, για να διαμηνύσει πως η κατάσταση δεν είναι απλή και εύκολη.
Το σημείο εκκινήσεως είναι η 20η Φεβρουαρίου και η αποτίμηση θα γίνει από το Eurogroup, επανέλαβε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Η συζήτηση για την Ελλάδα ήταν εποικοδομητική, αλλά δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, τόνισε.
Ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι πλήρης και συγκεκριμένος, τόνισε, για να επαναλάβει πως οι αποφάσεις για την Ελλάδα είναι θέμα του Eurogroup.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές πως θα κάνει όλα τα απαιτούμενα βήματα, σημείωσε η Merkel.

Hollande: Βούληση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Επιβεβαίωση συμφωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης
Τη βούληση των Ευρωπαίων για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Fr. Hollande, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της μίνι Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.
Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας πως σύντομα θα διεξαχθεί νέο έκτακτο Eurogroup για την υπόθεση της Ελλάδας.
Έχει επιβεβαιωθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας επίσης πως στη διάρκεια της μίνι Συνόδου όλες οι πλευρές επιβεβαίωσαν τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για την Ελλάδα.
Δεσμευτήκαμε για την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Η συζήτηση εστίασε στην αναγκαιότητα παρουσίασης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, εξήγησε για να προσθέσει πως οι μεταρρυθμίσεις θα εξεταστούν όχι σε σχέση με το περιεχόμενο, αλλά σε σχέση με τις δημοσιονομικές δαπάνες.
Δεν υπήρξε έντονη συζήτηση, έσπευσε να καταστήσει σαφές ο Hollande, διαψεύδοντας τα σενάρια περί του αντιθέτου.
Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ξεκάθαρα πως οι Ευρωπαίοι ζήτησαν από την ελληνική πλευρά πιο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Το Eurogroup θα εκτιμήσει τις δημοσιονομικές συνέπειες των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε, ενώ επιβεβαίωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να έχει τον έλεγχο των μεταρρυθμίσεων.
Υπάρχει επιθυμία να στηριχθεί η Ελλάδα ως αντάλλαγμα των μεταρρυθμίσεων, εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος για να προσθέσει πως πρέπει να παραμείνουμε στη λογική και στους όρους της απόφασης του Eurogroup.

Τσίπρας: Όλοι επιβεβαίωσαν την ερμηνεία της συμφωνίας του Eurogroup - Μεταρρυθμίσεις, όχι υφεσιακά μέτρα
Σήμερα βάλαμε τη διαδικασία στις ράγες, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της μίνι Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.
Όλες οι πλευρές επιβεβαίωσαν την ερμηνεία της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα θα καταθέσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις, ενώ δεσμεύθηκε πως δεν θα εφαρμοστούν υφεσιακά μέτρα.
Θα προχωρήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Οι διαρροές πριν τη λήξη της μίνι Συνόδου και το θυελλώδες παρασκήνιο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όλοι οι συμμετέχοντες στη μίνι Σύνοδο φέρεται να ανέλαβαν πολιτική δέσμευση πως δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
"Η Ελλάδα έχει ρευστότητα μέχρι τις 15 Απριλίου", φέρεται να διαμηνύουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή κάνει λόγο για ειλικρινή συζήτηση των Ευρωπαίων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο ίδιος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker εξέφρασε την ενόχλησή του στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της Ελλάδας έναντι των τεχνικών κλιμακίων.
Μάλιστα φέρεται να ζητήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει αντιμετώπιση απέναντι στα τεχνικά κλιμάκια η Ελλάδα, αφού, κατά τις πληροφορίες, μέχρι τώρα τα τεχνικά κλιμάκια δεν μπορούσαν να εργαστούν με ασφάλεια στην Αθήνα.
Ελλάδα και Ευρωπαίοι αναζητούν πεδία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, αποκαλύπτει η ίδια πηγή.
Τα σενάρια περί έκτακτου Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα επιβεβαιώνει και Έλληνας αξιωματούχος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι πιθανή η διεξαγωγή ενός έκτακτου Eurogroup τις επόμενες ημέρες.

Η θέση του Draghi στη μίνι Σύνοδο: Η Ελλάδα να δεσμευθεί για να λάβει κάτι από τις κυβερνήσεις, όχι από την ΕΚΤ
Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί για να λάβει κάτι από τις κυβερνήσεις, αλλά όχι από την ΕΚΤ, φέρεται να είναι η στάση που τηρεί ο διοικητής της ΕΚΤ, M. Draghi, στη μίνι Σύνοδο που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
Αυτό αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ παραμένει πιστός στη σκληρή του θέση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι συμμετέχοντες στη μίνι Σύνοδο 
To επίσημο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκε περίπου στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης 19/3, με την 7μερή Σύνοδο για την Ελλάδα να ξεκινά λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα και να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα, μετά από σχεδόν 3,5 ώρες.
Στην 7μερή σύσκεψη κορυφής συμμετείχαν εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande, o πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, o διοικητής της ΕΚΤ, M. Draghi, ο πρόεδρος της ΕΕ, D. Tusk και ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Στην...7μερή Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, υπήρξε και 8ος συμμετέχοντας... ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Uwe Corsepius.

Embedded image permalink


Embedded image permalink

Embedded image permalink

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις
Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι Ευρωπαίοι είχαν επιδοθεί σε μια συντονισμένη απόπειρα να υποβαθμίσουν την κρισιμότητα της 7μερούς μίνι Συνόδου.
Ο ένας μετά τον άλλο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διεμήνυαν πως η μίνι Σύνοδος για την Ελλάδα δεν θα καταλήξει σε αποφάσεις για την Αθήνα, ούτε θα υποκαταστήσει τις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων.
Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel διεμήνυσε πως καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί για την Ελλάδα, αφού, όπως εξήγησε, το αρμόδιο όργανο για τη λήψη αποφάσεων είναι το Eurogroup.
Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ζήτησε από την Ελλάδα, από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande.
Πολιτικές λύσεις που να σέβονται τη δημοκρατία ζήτησε, προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Οι προτάσεις Τσίπρα στους Ευρωπαίους

Kατά τις πληροφορίες, η ελληνική πλευρά υπέβαλε ένα σχέδιο τριών προτάσεων που θα περιλαμβάνει:
1)Αύξηση του ορίου έκδοσης των εντόκων γραμματίων από τα 15 στα 20 δισ.
Το βασικό επιχείρημα της πρότασης αυτής είναι ότι στο παρελθόν η ΕΚΤ είχε δεχθεί τα 15 δισ. και ως εκ τούτου το επιχείρημα περί κρατικής βοήθειας δεν είναι ποιοτικό αλλά αριθμητικό. 
Το ελληνικό επιχείρημα είναι ότι δεν μπορεί η ΕΚΤ να δέχεται τα έντοκα ύψους 15 δισ. (14,9 δισ. το ακριβές ύψος) που αποτελούν κρατική βοήθεια και να μη δέχεται αύξηση του ορίου από τα 15 στα 20 δισ.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ πρόσφατα είχε απορρίψει ανάλογη πρόταση της ελληνικής πλευράς στη λογική του state aid, δηλαδή ότι αντίκειται στους κανόνες της κρατικής χρηματοδότησης. 
2)Η Ελλάδα θα ζητήσει να καταβληθεί τμηματικά σε μια ζώνη τριμήνου μέρος ή το σύνολο των 2,3 δισ. του επενδυτικού προγράμματος Juncker. 
3)Θα ζητηθεί να υπάρξει συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των υποδόσεων, της συνολικής δόσεις των 7,2 δισ.

Dijsselbloem: Αισιοδοξία για συμφωνία στην αποψινή συνάντηση
Την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία στην αποψινή επταμερή συνάντηση για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Ειδικότερα, ενόψει της κρίσιμης συνάντησης για την Ελλάδα, ο J. Dijsselbloem εξέφρασε την ελπίδα η αποψινή σύσκεψη να έχει θετική κατάληξη, οδηγώντας την Ελλάδα και την Ευρωζώνη προς συμφωνία.
Ας σημειωθεί πως στην αποψινή σύσκεψη θα συμμετάσχουν η Merkel, ο Hollande, ο Τσίπρας, ο Dijsselbloem, o Draghi, ο Tusk και ο Juncker.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχθηκε πως η μέχρι στιγμής πρόοδος είναι εξαιρετικά μικρή.

Αξιωματούχος της ΕΚΤ: Δεν θα υπάρξει απόφαση για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων για την Ελλάδα στην 7μερή Σύνοδο
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων για την Ελλάδα στην 7μερή μίνι Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθαρίζει κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για μια αναμενόμενη δήλωση, αφού όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα το θέσει επισήμως στη μίνι Σύνοδο που ζήτησε, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της επίσημης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Η ΕΚΤ παραμένει άκαμπτη και δεν πρόκειται να κάνει πίσω...


«Αλέξη, σήμερα πρέπει να βρεθεί λύση» - Ολιγόλεπτος διάλογος Tσίπρα - Hollande
Αλέξη σήμερα πρέπει να βρεθεί λύση, φέρεται να διεμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande, σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.
Αλέξη σήμερα πρέπει να βρεθεί λύση, ήταν τα λόγια του Γάλλου προέδρου προς τον Αλ. Τσίπρα, κατά τον ολιγόλεπτο διάλογο που είχαν οι δύο άντρες στις Βρυξέλλες.

Μerkel: Δεν θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα σήμερα - Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup
«Μην περιμένετε μια λύση, μην περιμένετε σοβαρή εξέλιξη για το ελληνικό ζήτημα»
Δεν θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα σήμερα, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, διεμήνυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
«Μην περιμένετε μια λύση, μην περιμένετε σοβαρή εξέλιξη για το ελληνικό ζήτημα», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.
«Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup και έτσι θα παραμείνει», τόνισε η Merkel.
Μας απασχολεί η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, τόνισε επίσης, για να εκφράσει ταυτόχρονα τον προβληματισμό της για την Ουκρανία και την ενεργειακή ένωση.

Hollande για Eλλάδα: Να υπάρξει σεβασμός απέναντι στις δεσμεύσεις
Να υπάρξει σεβασμός απέναντι στις δεσμεύσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, F. Hollande προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
«Οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ότι κάνουν προσπάθειες, η Γαλλία θα πράξει με τέτοιο τρόπο που να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Hollande.
«Η Γαλλία κάνει μια προσπάθεια όσον αφορά τη προάσπιση της Ευρώπης προς όφελος της ίδιας της Ευρώπης και του κόσμου.
Η Γαλλία κάνει το καθήκον της και η Ευρώπη πρέπει να κρίνει ότι το καθήκον αυτό είναι χρήσιμο» πρόσθεσε.
Τέλος ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Τσίπρας: Να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες που σέβονται τη Δημοκρατία και τις Συνθήκες
«Να αφήσουμε πίσω την κρίση και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Ειδικότερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναζητήσει τις κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα σέβονται τόσο τη Δημοκρατία όσο και τις Συνθήκες.
Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πρέπει να αφήσει πίσω την κρίση και να προχωρήσει στην ανάπτυξη.

Schulz: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της
Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, M. Schulz προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Παράλληλα τόνισε ότι ότι δεν μπορεί όταν αλλάζει μία κυβέρνηση να μην αναγνωρίζει την πολιιτική και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης.
Τέλος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πρέπει να βοηθηθούν αλλά πρέπει να αφήσουν τους εταίρους να τους βοηθήσουν.
«Πιστεύω ότι αυτό το κατανόησε και ο Τσίπρας, ότι η Ελλάδα πρέπει να τείνει χείρα βοηθείας» σημείωσε ο Schulz.

(πρώτη ενημέρωση 19 Μαρτίου 2015, 00:33)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης