Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρωσικά έγγραφα για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα αναζητά στη Μόσχα ο Ήσυχος

Ρωσικά έγγραφα για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα αναζητά στη Μόσχα ο Ήσυχος
Στη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
Με στόχο την εξεύρεση ρωσικών εγγράφων για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Αθήνα μετέβη στη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.
Ειδικότερα, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Κ. Ήσυχος αποκάλυψε πως θα αναζητήσει αρχεία της Ρωσίας που σχετίζονται με την περίοδο της Κατοχής της Ελλάδας από τη φασιστική Γερμανία.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ρωσικό Τύπο, «η Ρωσία, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία, ως νικητές απέκτησαν πρώτες πρόσβαση σε γερμανικά έγγραφα δίκην τροπαίου. Γι' αυτό υπάρχει πιθανότητα ότι θα βρεθούν σε ρωσικά αρχεία σχετικά έγγραφα. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει παρόμοια στοιχεία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να ενισχύσει με έγγραφες αποδείξεις τις απαιτήσεις της για την ανάγκη να καταβληθούν από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στην Ελλάδα».
Στο οικονομικό σκέλος της επίσκεψης, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα θα επιδιώξει τη σύσφιξη της συνεργασίας με τους BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική).
Όσον αφορά τον «τουρκικό αγωγό αερίου», ο Κ. Ήσυχος τόνισε πως «προς το παρόν, είναι πολύ νωρίς να πούμε ποια μέτρα θα επιλέξουμε για το ζήτημα αυτό, διότι χρειάζεται να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες»
Ας σημειωθεί πως ο «τουρκικός αγωγός» θα κομίζει φυσικό αέριο της Gazprom από τη Ρωσία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Αναφερόμενος στις κυρώσεις της Ε.Ε., ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση κρατά με συνέπεια τη θέση της, η οποία είχε διατυπωθεί ακόμη «όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση» και τάσσεται «κατά της στρατιωτικοποίησης της κρίσης στην Ουκρανία, κατά της επιδείνωσης των σχέσεων, τόσο των πολιτικών, όσο και των οικονομικών, μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας».
«Μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον των ευρω- ρωσικών και των ελληνο- ρωσικών σχέσεων μόνο χωρίς χρήση κυρώσεων, μόνο μέσω του ειρηνικού διαλόγου, που θα επιτρέψει να αποφύγουμε νέες συγκρούσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης, έναν νέο ψυχρό πόλεμο, ο οποίος μπορεί να είναι μόνο βλαβερός για τους ευρωπαϊκούς λαούς, φυσικά τον ελληνικό και τον ρωσικό λαό» συμπλήρωσε ο Κ. Ήσυχος.
Τέλος, αναφερόμενος στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, διέτεινε πως Ρωσία και Ελλάδα ήδη επί πολλά χρόνια αναπτύσσουν συνεργασία τόσο στον οικονομικό, όσο και στον στρατιωτικό τομέα, μεταξύ άλλων και στην αμυντική- τεχνική συνεργασία, καθώς έχουμε αγοράσει και ρωσικό εξοπλισμό. Αλλά είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε αυτές τις σχέσεις όχι μόνο αυστηρά στον στρατιωτικό τομέα, αλλά και για τη διασφάλιση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο, περιοχή η οποία ήδη σήμερα υφίσταται έκρηξη της έντασης»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης