Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο «χτύπημα» Moscovici - Βάσιμο το σενάριο Dijsselbloem για περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα

tags :
Νέο «χτύπημα» Moscovici - Βάσιμο το σενάριο Dijsselbloem για περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα
Το Grexit θα προκαλούσε σοβαρότατη ζημιά στην ΕΕ υποστήριξε ο Επίτροπος Pierre Moscovici
«Οι σκέψεις του Dijsselbloem είναι εμπεριστατωμένες και συνεργαζόμαστε μαζί του», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ της Κομισιόν Pierre Moscovici, κληθείς να σχολιάσει το σενάριο περί επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα, για το οποίο έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του Eurogroup.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση, τόνισε ότι η Κομισιόν δεν έθεσε βέτο στο νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 
«Δεν υπάρχει θέμα βέτο σε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, όπως είδα σε κάποια μέσα ενημέρωσης.
Αντιθέτως, η Κομισιόν δεσμεύεται να βοηθήσει τους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση χρέους» υπογράμμισε ο Moscovici, αν και υποστήριξε πως ο επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς, D. Costello ορθά υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση ότι με βάση της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, θα πρέπει να συζητά με τους δανειστές πριν περάσει νομοσχέδια από τη βουλή.
«Αυτό γίνεται για να εκτιμηθεί η επίπτωση στον προϋπολογισμό από μέτρα που προχωρούν και γίνονται νόμοι» τόνισε ο Moscovici, αναφέροντας πως ο Costello έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του.
Παράλληλα ο Επίτροπος υποστήριξε πως η ΕΕ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά μόνο με τους όρους που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου».
«Το Grexit θα προκαλούσε σοβαρότατη ζημιά στην Ε.Ε.
Αυτή θα ήταν περισσότερο πολιτική παρά οικονομική» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
 
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι προετοιμασμένη να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με κάθε τίμημα, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Pierre Moscovici, αν και πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε σοβαρή ζημία στη νομισματική ένωση.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα.
«Μεγάλη επιθυμία και θέληση του Eurogroup είναι να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ», σημείωσε για να προσθέσει, ωστόσο, ότι «οικονομικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Στόχος μας, όμως, είναι να μην το οργανώσουμε (σ.σ. Grexit), αλλά να το αποτρέψουμε».
«Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις που θα είναι αποδεκτές και από τις δύο πλευρές», σημείωσε ο P. Moscovici, συμπληρώνοντας ότι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας θα πρέπει να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.
Επισήμανε ακόμη ότι η Ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ' ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια, ωστόσο προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιους πολιτικούς τριγμούς.
«Όλοι μετά θα ρωτούσαν, ποιο κράτος – μέλος θα είναι το επόμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης