Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Αυτοπαγιδευμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση

Χατζηδάκης (ΝΔ): Αυτοπαγιδευμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση
Να ακολουθήσει το δρόμο του έντιμου συμβιβασμού υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη πως η κυβέρνηση είναι αυτοπαγιδευμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος την κάλεσε να ακολουθήσει το δρόμο του έντιμου συμβιβασμού.
«Θα συμβούλευα την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά τα οποία η ίδια συμφώνησε στο Eurogroup και αυτά που έστειλε στη συνέχεια το e-mail Βαρουφάκη.
Από τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση είπε ότι κρατά το 70% του μνημονίου και αντικαθιστά το 30% με καινούρια, δικά της ισοδύναμά μέτρα, στη συνέχεια κάθεται και ασχολείται τόσο πολύ με διαδικαστικά θέματα.
Που θα γίνουν οι συναντήσεις, ποια μορφή θα πάρουν, και δεν προχωρεί σε μια γρήγορη και ουσιαστική διαπραγμάτευση, για να κλείσει η 5η αξιολόγηση, να πάρει η Ελλάδα την 1η δόση στο τέλος Απριλίου και να πάρει και τη 2η δόση στο τέλος Ιουνίου.
Αυτό μου προξενεί κατάπληξη διότι η κυβέρνηση έκανε μια στροφή και στη συνέχεια άφησε τη στροφή στη μέση λόγω εσωτερικών αντιδράσεων.
Αυτό το 92 – 68 στην πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς εμποδίζει τον κ. Τσίπρα να κινηθεί προς την κατεύθυνση που φάνηκε να κινείται αρχικά», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Χατζηδάκης.
Αφού εξέφρασε την ανησυχία του για τη ρευστότητα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι αυτοπαγιδευμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την ενθαρρύνω να ακολουθήσει τον δρόμο του έντιμου συμβιβασμού».
«Η κυβέρνηση έχει δύο δρόμους μπροστά της.
Τον δρόμο Τσάβες και τον δρόμο Λούλα.
Ο δρόμος Τσάβες, εννοώ μια σύγκρουση τυφλή με την Ευρώπη, όπου θα κατεβαίνουν στον δρόμο αγκαλιασμένοι άνθρωποι από την αριστερά και την άκρα δεξιά και φραστικά θα τοποθετούνται εναντίων των δανειστών μας, πράγμα που μπορεί να ικανοποιήσει για ένα χρονικό διάστημα ένα κομμάτι της κοινής γνώμης αλλά δεν θα δώσει λύση.
Από την άλλη μπορεί να ακολουθήσει το μοντέλο Λούλα, του Βραζιλιάνου ηγέτη της αριστεράς, ο οποίος βγήκε με κάποια συνθήματα αλλά στη συνέχεια έκανε μια στροφή την οποία στήριξε η κοινωνία και απέδωσε και στην οικονομία.
Ενώ ένα κομμάτι μεγάλο της κοινωνίας, στηρίζει ακόμα την κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα τις ασκήσεις θάρρους προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.
«Η κυβέρνηση αυτή έχει δύο πλεονεκτήματα που πρέπει τα εκμεταλλευτεί.
Το ένα είναι ότι ακόμα, έχει την αποδοχή στις δημοσκοπήσεις.
Το δεύτερο είναι ότι η αντιπολίτευση έχει βάλει τον πήχη στην κυβέρνηση σε ένα σημείο που αντικειμενικά μπορεί να τον περάσει.
Όσο έχει αυτά τα στοιχεία, πρέπει να τρέξει.
Θα είναι χρήσιμο για την πατρίδα μας» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης