Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Κύκλοι στην ΕΕ θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Κύκλοι στην ΕΕ θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση
Για αυτό ακολουθούν την τακτική της καθυστέρησης της χρηματοδότησης τόνισε ο υπουργός Εργασίας
Την άποψη πως υπάρχουν «κύκλοι» στην ΕΕ που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι για αυτό το λόγο ακολουθούν την τακτική της καθυστέρησης της χρηματοδότησης και ότι για αυτό αρνούνται να επιτρέψουν παροχή στήριξης «έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων».
«Δεν θέλουμε μνημονιακή χρηματοδότηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας.
Κληθείς να σχολιάσει τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ο κ.Σκουρλέτης υπογράμμισε πως στόχος είναι η διαμόρφωση «ισότιμων σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ της Ελλάδα και των εταίρων.
Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, διλήμματα στη διαπραγμάτευση δεν θέτει μόνο ο Schaeuble, αναφέροντας πως εάν οι κινήσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.
«Η κυβέρνηση διατηρεί όλα τα βέλη στη φαρέτρα της» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.
«Δεν είναι ώρα να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης