Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Γλέζος: Παρά τις όποιες διαφορές απόψεων, δεν ήμουν και δεν είμαι απέναντι στην κυβέρνηση

Μ. Γλέζος: Παρά τις όποιες διαφορές απόψεων, δεν ήμουν και δεν είμαι απέναντι στην κυβέρνηση
Σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού χαρακτήρισε τον Μ. Γλέζο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση διατράνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Αν και παραδέχθηκε ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, ωστόσο εκτίμησε ότι θα λυθούν και υπογράμμισε ότι «δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα».
Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».
Κληθείς να σχολιάσει αν συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Γλέζος απάντησε αρνητικά και επισήμανε ότι θα συζητηθεί στην ώρα του, προσθέτοντας δε ότι το θέμα «αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα».
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο κ. Γλέζος δεν είναι απλώς ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.
Παραδέχθηκε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».
Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα και πρόσθεσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης