Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Πολλαπλά οφέλη για την κυβέρνηση από τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ - Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας

Μαξίμου: Πολλαπλά οφέλη για την κυβέρνηση από τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ - Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας
Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους
Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, επισημαίνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ A. Gurria στην έδρα του οργανισμού, στο Παρίσι.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης πως μεσομακροπρόθεσμα η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Προκειμένου, όπως είπε και στην σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης