Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schaeuble( Γερμανός ΥΠΟΙΚ): «Ανοησία» να ισχυρίζονται ότι προσέβαλα τον Γ. Βαρουφάκη

tags :
Schaeuble( Γερμανός ΥΠΟΙΚ): «Ανοησία» να ισχυρίζονται ότι προσέβαλα τον Γ. Βαρουφάκη
Διπλωματικός πόλεμος για τις δηλώσεις Schaeuble
«Ανοησία» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς περί προσβολής του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από τα λεγόμενά του, ο Γερμανός ομόλογό του, Wolfang Schaeuble.
Είναι ανοησία να ισχυρίζονται ότι προσέβαλα τον Γ. Βαρουφάκη, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Για λάθος στη μετάφραση των όσων είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα, New York Times.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας δεν προσέβαλε τον Γ. Βαρουφάκη, όπως λανθασμένα θεώρησαν κάποια ελληνικά ΜΜΕ.
«Ο κ. Schaeuble με τον κ. Βαρουφάκη είχαν μία μακρά, έντονη συζήτηση. Αμφότεροι κατέκριναν την κακή ποιότητα ορισμένων ΜΜΕ», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Αναφορικά με τη φράση «ανόητα αφελής» που αποδίδεται στον Schaeuble για τον Έλληνα ομόλογό του, οι New York Times εκτιμούν ότι μεταφράστηκε λανθασμένα.
«Μιλώντας στα γερμανικά, ο Schaeuble δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κάθε άλλο παρά σκεφτόταν πως ο Έλληνας υπουργός ήταν «ανόητα αφελής», και όχι το αντίστροφο, όπως ελήφθη από τους Έλληνες δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι για το θέμα ξέσπασε διπλωματικό επεισόδιο, ενώ σήμερα η Ελλάδα έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στο Βερολίνο για τις δηλώσεις Schaeuble κατά του Γ. Βαρουφάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης