Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος (αναπ. υπ. Εθνικής Άμυνας): Ιστορικός και πολύτιμος θησαυρός τα 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ

Ήσυχος (αναπ. υπ. Εθνικής Άμυνας): Ιστορικός και πολύτιμος θησαυρός τα 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ
Είναι στα χέρια μας από το 2006 και τώρα θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση τους τόνισε ο κ. Ήσυχος
Την άποψη ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους έναν «ιστορικό και πολύτιμο θησαυρό» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κ. Ήσυχος αναφερόμενος στα 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ της περιόδου 1941 -1945.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Ήσυχος υποστήριξε ότι τα έγγραφα αυτά, τα οποία είχαν κατασχεθεί από τους Αμερικάνους, περιήλθαν στα χέρια των ελληνικών αρχών το 2006, και τώρα πρόκειται να αρχίσει η αξιοποίηση τους.
Όπως είπε ο κ.Ήσυχος, η αξιοποίηση των εγγράφων θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες
«Πρόκειται για έγγραφα που αφορούν σε καταστροφές που σχετίζονται με τον πλούτο μας και για πάνω από 10.000 αντικείμενα» τόνισε ο κ.Ήσυχος, αναφέροντας πως τα έγγραφα που αφορούν σε ανυπολόγιστες καταστροφές στη χώρα μας θα διαχειριστούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, Οικονομικών και συντονιστής θα είναι το υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο κ. Ήσυχος δήλωσε ότι η χώρα θα απευθυνθεί σε παγκόσμιους οργανισμούς για το θέμα, μεταξύ των οποίων η UNESCO.
Συμπλήρωσε δε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τα έγγραφα και διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν ο κ. Schaeuble να αμφισβητήσει τα έγγραφα που έχουν γραφτεί από την Βέρμαχτ;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης