Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Gurria (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι – Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις

Συνάντηση Τσίπρα – Gurria (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι – Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις
Στις 16:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) Angel Gurria και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, θα έχει σήμερα το πρωί  στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο που θέλει να λάβει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση, και για τις οποίες δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν θα έχουν καμία σχέση με τα όσα επεδίωκε η τρόικα, αλλά θα κινούνται στην κατεύθυνση της αλλαγής του ελληνικού παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής διοίκησης.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι κ.κ.Τσίπρας και Gurria θα υπογράψουν συμφωνία και στις 16:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ, στις 17:00 το απόγευμα με θέμα «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».
Αύριο ο κ.Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker και με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης