Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Εθιμοτυπική η συνάντηση με τον Sapen - Σπουδαία η αυριανή συνάντηση με τον OOΣΑ

Βαρουφάκης: Εθιμοτυπική η συνάντηση με τον Sapen - Σπουδαία η αυριανή συνάντηση με τον OOΣΑ
Κρίσιμη η αυριανή συνάντηση Τσίπρα - Βαρουφάκη - Gurria 
Εθιμοτυπική χαρακτήρισε ο Γιάννης Βαρουφάκης την αποψινή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως οι δύο ομόλογοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «διμερή σημαντικά ζητήματα».
Ερωτώμενος εάν η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη γαλλική υποστήριξη, ο Γ. Βαρουφάκης εξήγησε πως «υπάρχει μια παρεξήγηση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά την υποστήριξη καμίας επιμέρους χώρας της ευρωζώνης στην ΕΕ. Θεωρούμε ότι είναι μέγα σφάλμα το να αντιμετωπίζεται τόσο η ελληνική κρίση όσο και η ευρωπαϊκή κρίση, σε πλαίσιο συμμαχιών και τέτοιου είδους διμερών συμφωνιών. Η κρίση της ευρωζώνης, μέρος της οποίας είναι η κρίση της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα πρόβλημα για όλους μας και για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Mario Draghi το περασμένο φθινόπωρο στο Ελσίνκι, για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει παντού γι αυτό και θα πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι».
Aναφορικά με τις αυριανές επαφές με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, έκανε λόγο για «πολύ σημαντική συνάντηση», καθώς , «θα παρουσιάσουμε όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε».
Ας σημειωθεί πως στην αυριανή συνάντηση θα παραστεί και ο Αλέξης Τσίπρας.
«Πέρα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ήδη παρουσιάσει στους εταίρους μας, θα παρουσιάσουμε και άλλες που δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί. Οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ έχουν την τεχνογνωσία για διάφορα θέματα, έτσι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.α» κατέληξε ο Γ. Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης