Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ εναντίον Λαφαζάνη: Με τη λογική του υπουργού Ενέργειας η Ελλάδα θα γίνει σκέτη μπανανία

ΝΔ εναντίον Λαφαζάνη: Με τη λογική του υπουργού Ενέργειας η Ελλάδα θα γίνει σκέτη μπανανία
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη για τον τομέα της Ενέργειας
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τις δηλώσεις του για τον τομέα της Ενέργειας.
Ειδικότερα ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι ο κ. Λαφαζάνης αμφισβητεί, με δηλώσεις του, τις στρατηγικές επιλογές της χώρας μας και της Ε.Ε. στον τομέα της Ενέργειας και αντιτίθεται στην απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και των υποδομών της, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει «ενεργειακή μπανανία».
«Πράγματι, με τις λογικές αυτές η Ελλάδα θα γίνει σκέτη μπανανία» καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.
Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο Athens Energy Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα, τόνισε την ανάγκη ανασυγκρότησης των δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων και της απεξάρτησής τους από διαπλεκόμενα ιδιωτικά.
Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «μεγάλες καπιταλιστικές χώρες που βλέπουν στον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων το εργαλείο για να καταδυναστεύουν τις μικρότερες», για «μικρές χώρες που κινδυνεύουν να γίνουν αθύρματα των μεγάλων πολυεθνικών γιγάντων» και για «ενέργεια που δεν είναι πεδίο για αχαλίνωτη κερδοσκοπία αλλά κοινωνικό αγαθό».
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει εξαρτημένο πιόνι κανενός στο όνομα της δήθεν απεξάρτησης των πηγών τροφοδοσίας της Ε.Ε.», σημείωσε αναφερόμενος στην προωθούμενη νέα πολιτική από την Ε.Ε. για έλεγχο των συμβάσεων που υπογράφουν τα κράτη-μέλη με τρίτες χώρες από την Κομισιόν εκ των προτέρων, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο υποσκάπτει την εθνική κυριαρχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης