Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Χαρβαλιάς: Γιατί έχει δίκιο η Ζωή Κωσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή;

Γιώργος Χαρβαλιάς: Γιατί έχει δίκιο η Ζωή Κωσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή;
Η προφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έγινε πρωτίστως προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων
Δυσκολεύτηκα ομολογουμένως να καταλάβω την έμμεση αποστασιοποίηση κάποιων συντρόφων της Ζωής Κωσταντοπούλου που θεώρησαν πώς επειδή θέλησε να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στη λειτουργία του κοινοβουλίου, «έκλεισε το μάτι» στη Χρυσή Αυγή!
Η τοποθέτηση της προέδρου της βουλής έγινε επί της αρχής και όχι επί συγκεκριμένου.
Εχω την εντύπωση μάλιστα ότι η κυρία Κωσταντοπούλου, εκ της ιδιοσυγκρασίας της και μόνο, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, είτε επρόκειτο για εκλεγμένους κομμουνιστές, είτε για εκλεγμένους ακροδεξιούς, είτε για εκλεγμένους…σαιεντολόγους.
Η έμφαση πέφτει στο επίθετο «εκλεγμένος» και όχι στο ουσιαστικό που ακολουθεί. Και υπό αυτή την έννοια η προσέγγιση της προέδρου της βουλής είναι εξόχως δημοκρατική.
Και αριστερή.
Τουλάχιστον από την σκοπιά της ισονομίας…
Η αλήθεια λοιπόν είναι μία και αρέσει δεν αρέσει πρέπει να ακούγεται.
Η «Χρυσή Αυγή», στο επίπεδο του αρχηγικού της επιτελείου τουλάχιστον, είναι μία οργάνωση που βάσιμα μπορεί χαρακτηριστεί νεοναζιστική. Η προφυλάκιση όμως των βουλευτών της έγινε πρωτίστως προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως του Κασιδιάρη επιβλήθηκε κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων ποινικής δικονομίας.
Αφορμή, βεβαίως, για τις προφυλακίσεις ήταν ένα πραγματικό έγκλημα.
Η ειδεχθής δολοφονία του άτυχου Φύσσα, φυσικός αυτουργός της οποίας υπήρξε Χρυσαυγίτης με ονοματεπώνυμο και ηθικοί αυτουργοί πιθανότατα, άλλα στελέχη της οργάνωσης.
Μέχρι εδώ καλά.
Το να μην παρίστανται όμως στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου εκπρόσωποι του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος που έχει επιδοκιμασθεί σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από μισό εκατομμύριο Ελληνες, είναι φαινόμενο πρωτοφανές και παράδοξο. Στο βαθμό που δεν τους έχει επιβληθεί τελεσίδικα στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας. Κι ας μην εξεγείρονται οι σύντροφοι της Ζωής γιατί στη θέση των Χρυσαυγιτών θα μπορούσαν εύκολα να έχουν βρεθεί πολίτες, εντελώς άσχετοι με ακροδεξιά «πιστεύω».

Υ.Γ. Ενδεικτική αυτής της επικίνδυνης και αυταρχικής νοοτροπίας που χαρακτήριζε την αντίληψη της προηγούμενης κυβέρνησης για τη λειτουργία της δικαιοσύνης είναι η χουντικής εμπνεύσεως έγγραφη παρότρυνση διορισμένης πρώην γενικής γραμματέως υπουργείου προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να στραφεί κατά δημοφιλούς πολιτικού και εν πολλοίς σατυρικού σάιτ(«Κουρδιστό Πορτοκάλι»)επειδή τα δημοσιεύματα του για το (σ.σ. ανεπανάληπτο)φιάσκο της Αμφίπολης «θίγουν το πρόσωπο του πρωθυπουργού»! Τα σχόλια νομίζω περιττεύουν…

Άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία του Γιώργου Χαρβαλιά, διευθυντικού στελέχους επί χρόνια σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης