Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν θα καταστεί ενεργειακή μπανανία - Δεν πωλούνται στρατηγικές υποδομές ενέργειας

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν θα καταστεί ενεργειακή μπανανία - Δεν πωλούνται στρατηγικές υποδομές ενέργειας
Δεν είμαστε δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης, ακολουθούμε πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, τόνισε ο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
H Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να ενταχθεί σε ένα καθεστώς ενεργειακής μπανανίας, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο «Athens Energy Forum 2015», το οποίο διοργανώνει η International Herald Tribune.
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης, προσθέτοντας ότι «ακολουθούμε πολυδιάστατη και πολύπλευρη ενεργειακή πολιτική προς κάθε κατεύθυνση».
Παράλληλα, κατηγόρησε την Ε.Ε. για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί στην ενέργεια, υπογραμμίζοντας την «αδιάλλακτη εμμονή της Ευρώπης στις εκποιήσεις».
Επανέλαβε δε, ότι «οι στρατηγικές υποδομές ενέργειας δεν πωλούνται».
Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «μεγάλες καπιταλιστικές χώρες που βλέπουν στον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων το εργαλείο για να καταδυναστεύουν τις μικρότερες», για «μικρές χώρες που κινδυνεύουν να γίνουν αθύρματα των μεγάλων πολυεθνικών γιγάντων» και για «ενέργεια που δεν είναι πεδίο για αχαλίνωτη κερδοσκοπία αλλά κοινωνικό αγαθό».
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει εξαρτημένο πιόνι κανενός στο όνομα της δήθεν απεξάρτησης των πηγών τροφοδοσίας της Ε.Ε.», σημείωσε αναφερόμενος στην προωθούμενη νέα πολιτική από την Ε.Ε. για έλεγχο των συμβάσεων που υπογράφουν τα κράτη-μέλη με τρίτες χώρες από την Κομισιόν εκ των προτέρων, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο υποσκάπτει την εθνική κυριαρχία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης