Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδεται η εγκατάσταση των θεσμών στο ΓΛΚ - Ποιοι ηγούνται των τεχνικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες

Διαψεύδεται η εγκατάσταση των θεσμών στο ΓΛΚ - Ποιοι ηγούνται των τεχνικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες
Επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Βαρουφάκης 
Τα δημοσιεύματα περί εγκατάστασης των τεχνικών συμβούλων του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει η κυβέρνηση.
«Τα δημοσιεύματα ότι από αύριο θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλες μεταβαίνει αύριο το πενταμελές κλιμάκιο των ελλήνων τεχνοκρατών οι οποίος θα εξειδικεύσουν με τους εκπροσώπους των θεσμών τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Το κλιμάκιο αποτελείται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τον νέο Γενικό γραμματέα Δημοσιονομική Πολιτική Νίκο Θεοχαράκη, τον σύμβουλο του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη Διδάκτορας του ΕΜΠ Γιάννη Μάργαρη.
Από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών θα μετέχει η οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ την αποστολή συμπληρώνει η Σταυρούλα Μηλιάκου, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού η οποία είχε συμμετάσχει σε ανάλογες συναντήσεις και για λογαριασμό της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επιστρέφει απόψε από τις Βρυξέλλες, αναμένεται να έχει το γενικό πρόσταγμα των διαβουλεύσεων τόσο στη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων όσο και την κατάρτιση των νέων μεταρρυθμιστικών προτάσεων που θα αποσταλούν στους εταίρους και δανειστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης